SKADET: Heidi Løke, her fra gårsdagens tap mot Spania i Ulsteinvik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKADET: Heidi Løke, her fra gårsdagens tap mot Spania i Ulsteinvik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Løke skadet 12 dager før OL

TV 2s håndballekspert er bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULSTEINVIK (TV 2): Mer dårlig nytt for Thorir Hergeirsson, som fra før har fått ett forfall til OL-troppen, etter at Linn Jørum Sulland måtte trekke seg på grunn av en kneskade.

Heidi Løke pådro seg nemlig en skade under kampen mot Spania i firenasjonersturneringen i Ulsteinvik lørdag.

– Heidi fikk en lett strekk i en muskel ved sitteknuten og står over mot Frankrike i dag, sier håndballjentenes mediesjef, Halvor Lea.

– Hun kjente litt da hun varmet opp på trening i dag, så vi undersøkte det, og hun har en liten strekk i sitteknuteområdet. Vi tar ingen sjanser nå når det er én uke til vi drar til OL, sier landslagslege Nils Ivar Leraand til TV 2.

– Regner med hun er klar til OL
Heidi Løke lar seg ikke stresse av strekkskaden.

– Jeg er ikke bekymret, men jeg vil ikke provosere så det blir verre, så derfor står jeg over i dag. Jeg skal være hundre prosent klar når OL starter, bedyrer Løke.

Landslagslegen spår at Løke vil være helt skadefri når Norge møter Brasil til dyst i Rio den 6. august.

– Normalt tar det det en uke til ti dager før hun blir bra. Hun kommer til å få oppfølging av fysio denne uken, så regner jeg med at hun er klar til OL, forteller Leraand.

– Heidi må reimes fast hvis hun ikke skal spille i OL, så jeg er 99 prosent sikker på at hun blir klar. Jeg blir overrasket hvis hun må stå over kamper i det hele tatt. Det er bedre at hun står over kampen i dag enn en i Rio. Vi tar ingen sjanser.

Hergeirsson har ennå ikke bestemt seg for hvem som får den 14. plassen i OL-troppen med Sulland ute, men med en svekket Løke, som er den eneste linjespesialisten i den originale 14-mannstroppen, styrkes sjansene for at Marit Malm Frafjord får plassen. Malm Frafjord ga seg på landslaget for nesten fire år siden, men har bestemt seg for å gjøre comeback, og skal i utgangspunktet være med til Brasil som reserve. Nå spørs det om 30-åringen tar steget helt inn i OL-troppen.

– Jeg syns det er viktig at Marit er med. Hun er en fantastisk ressurs, og vi samarbeider kjempebra, sier Løke.

– Malm Frafjord er selvskreven i troppen. Jeg har jo hele tiden ment at Norge burde ha med to linjespillere. Malm Frafjord tilfører rutine, ro og styrker midtforsvaret. Samtidig mister vi en dimensjon med Sulland ute. Jeg tror vi blir litt enklere å kartlegge offensivt, sier TV 2s håndballekspert, Randi Gustad.

– Fremdeles mener jeg Heidi Løke er nøkkelen til norsk OL-gull, så hennes skade bekymrer meg mest.

Også Sanna Solberg måtte stå over søndagens kamp. Venstrekanten pådro seg en slagskade på kneet torsdag, og forlot banen med tårer i øynene.

– Sanna er mye bedre, men trenger én dag til å komme seg på. Det er ingen fare med henne til OL, sier Leraand.