Magnus Carlsen med i «The Simpsons»

På nyåret kan TV-seere få se sjakkverdensmester Magnus Carlsen spille en gjesterolle i den animerte serien «The Simpsons», melder VG.

MED I TV-SERIE: Magnus Carlsen dukker opp i 'The Simpsons'. Her fra en pressekonferanse under Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MED I TV-SERIE: Magnus Carlsen dukker opp i "The Simpsons". Her fra en pressekonferanse under Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Ifølge avisen bekreftet manusforfatter Al Jean nyheten under den årlige Comic Con-messen i San Diego lørdag.

– Det er jo en ære. De har ikoniske figurer som gjør gjesteroller i Simpsons-serien. Serien er en slags kulturell «institusjon» i verden. Samtidig ønsker jeg ikke å si så mye mer før jeg får vite mer fra produsenten, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til VG.

Carlsen har allerede spilt inn replikkene til figuren han spiller. Episoden blir å se en gang på nyåret.

Det er vanlig at kjente personer gjør gjesteopptredener i «The Simpson», som har rullet på TV-skjermen siden 1989. Ifølge VG har blant andre Britney Spears, Michael Jackson og David Beckham spilt en rolle i serien opp gjennom årene.

– Simpsons er en serie som treffer mange mennesker, og dette er en ære for Magnus. Hvis du har som mål å gjøre sjakk mer populært i verden, er dette en fin mulighet, mener Agdestein. (©NTB)

Her synger Magnus Carlsen Payet-sangen: – Strålende å se et av verdens smarteste mennesker slik