Hemmeligstemplede dokumenter fra malaysisk politi viser at piloten om bord på det savnede Malaysia Airlines flight 370 kan ha styrtet flyet med vilje.

Ifølge nettstedet New York Magazine skal pilot Zaharie Ahmad Shah ha fløyet en rute i simulator under én måned før flyet forsvant.

Hemmelighold

Data fra flysimulatoren viser at Shah fløy en «selvmordsrute», langt ut i Det indiske hav.

Opplysningene har blitt holdt skjult av malaysisk politi, men beviset kan være nok en indikasjon på teorien om at Shah styrtet i døden med vilje.

239 mennesker var om bord i flyet, som var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing den 8. mars 2014.

Data fra flysimulatoren ble funnet da malaysisk politi etterforsket Shah sin personlige simulator, som piloten hadde i sitt eget hjem.

Harddiskene ble videresendt til FBI, som klarte å gjenopprette seks slettede punkter.

– Basert på analysene fra flysimulatoren fra MH370-pilotens hjem, så fant vi en flyrute som leder til den sørlig del av Det indiske hav, sammen med flere andre ruter, som kan være av interesse, står det i dokumentene.

Punktene viser en rute fra Kuala Lumpur, som tar nordvest over Malacca-stredet, før det svinger til venstre – langt ut i Det indiske hav. Ruten fortsetter helt til det er tomt for drivstoff, skriver magasinet.

Det er likheter mellom den simulerte ruten og ruten etterforskere tror MH370 tok før det forsvant.

Psykisk ustabil

Helt siden flyet forsvant har det vært mistanke om at piloten styrtet flyet i havet med vilje.

I boken «Sannheten bak forsvinningen til flight 370» konkluderte flyhavari-etterforsker og pilot Ewan Wilson, sammen med journalist Geoff Taylor, at det måtte være Shah som sto bak.

Forfatterne mente at Shah var mentalt syk, at han hadde lurt ute andrepiloten av cockpiten og at han stoppet oksygentilførselen til alle i kabinen.

Tidligere denne uken ble det kjent at søket etter flyvraket kan ha vært gjort på feil sted.

Prosjektdirektør Paul Kennedy har ledet undervannssøket i Det indiske hav. Han mener de kan ha lett på feil sted, og at det kan ha glideflydd opp til 20 mil.

– Hvis flyet var bemannet kan det ha glideflydd lenge. I praksis kan det ha fløyet ut av søkeområdet vårt, sier Kennedy til Reuters.