Rosenborg banket Haugesund - Bakenga scoret to i comebacket

Men Matthías Vilhjalmsson var kampens store spiller i Rosenborgs 6-0-seier mot FK Haugesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - FK Haugesund 6-0

Rosenborg dominerte fullstendig hjemme mot FK Haugesund og vant 6-0. Islandske Matthías Vilhjalmsson var involvert i fire av scoringene, og det var han som var tilrettelegger på Mushaga Bakengas første scoring i Rosenborg-comebacket.

Bakenga ble byttet innpå etter 60 minutter, og på den korte tiden rakk han å score to mål.

Varm velkomst
Etter den kontroversielle Molde-overgangen er den trønderske spissen igjen tilbake på Lerkendal. Da han entret banen i comebacket fikk han stående applaus av Rosenborg-fansen.

– Det var godt å få den mottakelsen, og det var fint å kunne gi publikum to scoringer som takk. Jeg har hatt "godfølelsen" den siste tiden, og da er det deilig å få utteling, sier Bakenga til TV 2.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var strålende fornøyd etter storseieren, der nysigneringene virkelig leverte.

– Det betyr mye for ham å score i comebacket. Han viser hvorfor vi har hentet ham hjem. Han er en veldig god fotballspiller. Det var viktig å få både "Mush" og Adam (Larsen Kwarasey) i gang, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Ingebrigtsen la humoristisk til at han var overrasket over at Bakengas andre scoring kom med venstrefoten.

Mål: Bakenga 6-0 (89)

– Egentlig så nekter han å skyte med venstre, men nå smalt han til. Vi får vise han videoklippet, så han ser det er mulig.

Vilhjálmsson kampens gigant
Islandske Matthías Vilhjalmsson scoret to og hadde to målgivende pasninger fra sin indreløperposisjon.

– Det er første gang jeg spiller indreløper for Rosenborg. Jeg talte opp i går, og jeg tror det er den femte posisjonen jeg spiller her. Det er litt enklere å være ledig i boksen når man kommer fra en indreløperposisjon. Det var en taktisk seier av trenerteamet. De planlagte dette akkurat sånn i går, sier islendingen.

Vilhjálmsson mener også at det var mange spillere som grep sjansen i dagens målshow.

– Det var en fantastisk andre omgang av oss. Vi har mange som vil vise seg frem, inkludert meg selv. Vi har en fantastisk tropp med godt samhold, og det var mange som grep sjansen i dag.

Haugesund lå kun under med ett mål ved pause, men i andre omgang var de fullstendig sjanseløse.

– Det føltes ut som vi var flere mann mindre. Det var ydmykende, sier Alexander Stølås, som var uheldig på Haugesunds andre baklengsmål.

Slik var kampen
Hjemmelaget var nær ved å få en strålende åpning på kampen. Alex Gersbach slo inn fra sin venstreside, men David Myrestam fikk avverget foran Elbasan Rashani.

Men det skulle likevel ikke gå lang tid før trønderne fant veien til nettmaskene. Etter 16 minutter slo Rashani et presist innlegg inn i feltet, og Christian Gytkjær fikk kastet seg frem og stupheadet ballen i mål til 1-0. Dansken gjorde dermed sin åttende Tippeliga-scoring i år, og det mot klubben han forlot foran denne sesongen.

Gytkjær stupheadet RBK i føringen

Gjestene fra Haugesund kunne utlignet sekunder etter baklengsmålet, men Rosenborgs ferske keepersignering Adam Larsen Kwarasey fikk stoppet det lange oppspillet mot Torbjørn Agdestein.

Etter en periode med Rosenborg-overtak fikk bortelaget en ny brukbar mulighet. Alexander Stølås driblet seg fri på venstresiden og slo et godt innlegg mot Ibrahim Shuaibu, men headingen ble blokkert før den nådde frem til mål.

Målrik start på andre omgang
Etter hvilen gikk det kun to minutter før Rosenborg doblet ledelsen. Mike Jensen spilte fri Yann-Erik de Lanley på kanten, som fant Mathias Vilhjálmsson i boksen med en lav pasning. Islendingens avslutning ble reddet av Bråtveit, men returen spratt rett i en uheldig Stølås og i mål.

Mål: Stølås 2-0 (sm. 48)

Fire minutter senere ble det igjen hektisk foran FKH-buret. De Lanley testet ut skuddfoten, men forsøket ble blokkert og endte opp hos Fredrik Midtsjø. Backen slo et lavt, hardt innlegg og Vilhjálmsson bredsidet ballen i mål til 3-0.

Mål: Vilhjálmsson 3-0 (52)

Men det var mer i vente fra islendingen. Kun syv minutter senere lekte de Lanley seg på høyrekanten før han slo et lekkert innlegg mot bakerste stang. Vilhjálmsson vant duellen og headet kontant i mål.

Like etter fikk Mushaga Bakenga sitt Rosenborg-comeback til stor jubel, da han erstattet Gytkjær. Og kvarteret før slutt ga han Lerkendal-publikumet en ny grunn til jubel, da han styrte et Vilhjalmsson-innlegg i mål fra kort hold.

Mål: Vilhjálmsson 4-0 (59)

Like før slutt scoret Bakenga sitt andre for kvelden, og sørget dermed for at Rosenborg vant hele 6-0 på Lerkendal. Trønderne topper Tippeligaen med 40 poeng.

Mål: Bakenga 5-0 (76)

Slik stilte lagene:

Rosenborg: Larsen Kwarasey; Midtsjø, Bjørdal, Skjelvik, Gersbach; Jensen, Thórarinsson, Vilhjálmsson; de Lanley, Gytkjær, Rashani.

FK Haugesund: Bråtveit; Skjerve, Troost-Ekong, Myrestam; Haraldseid, Tronstad, Tubic, Andreassen, Stølås; Agdestein, Shuaibu.