Mesterlig opphenting til ingen nytte – Odd røk ut etter ekstraomganger

– Jeg kan ikke huske et bitrere tap enn dette, sier Fagermo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd 3-0 PAS Giannina (3-1 etter ekstraomganger)

Etter 0-3 i Hellas forrige uke hadde Odd en lang vei å gå dersom de skulle gå videre til neste kvalifiseringsrunde i Europa League.

Odd viste få tegn til å skulle hente inn PAS Gianninas ledelse før pause, men i andre omgang gikk de rett i strupen på gjestene.

Og da tok det fyr på Skagerak Arena.

Tre kjappe

Fredrik Nordkvelle åpnet ballet da Odd ble gitt straffe ni minutter etter pause. Deretter tok det bare tre minutter før Bentley headet inn Odds andre.

Odd koblet inn et hardt press mot grekernes mål i jakten på det tredje målet, som altså ville bety ekstraomganger.

Minuttet før slutt kom også målet. Zekhnini ble spilt fri på venstrekanten og la et innlegg flatt inn på bakre stolpe. Der ventet Espen Ruud, som dyttet inn Odds tredje mål.

Kalddusj

Odd gikk dermed til ekstraomganger med all verdens momentum og selvtillit.

Det hjalp likevel ikke stort da Leonardo Koutris fikk stå helt alene og pirke ballen i mål på en kontring.

Det hjalp heller ikke at grekernes keeper Alexandros Paschalakis hentet frem en enorm redning like før slutten av første ekstra omgang.

I den andre ekstraomgangen var det gjestene som kom nærmest kampens femte mål, og dermed er Odd slått ut av Europa League-kvalifiseringen. Et svært hederlig forsøk er det imidlertid ingen som kan ta fra dem.

– På dette nivået kan jeg ikke huske et bitrere tap. Jeg var sikker på at vi skulle ta det hjem etter 3-0, men med et baklengsmål ble det vanskelig. Jeg synes vi var gode, opp mot vårt beste, men vi ryker ut når vi slipper inn totalt fire mål på personlige feil. Og det er surt. Vi burde vært videre nå, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.