I SUPERSLAG: Richie Porte har sakte, men sikkert, blitt en het podie-kandidat i Tour de France. REUTERS/Stephane Mantey/Pool
I SUPERSLAG: Richie Porte har sakte, men sikkert, blitt en het podie-kandidat i Tour de France. REUTERS/Stephane Mantey/Pool Foto: Pool

TV 2-ekspert spår historisk Tour de France-pall i Paris

Johan Kaggestad har sett inn i spåkulen tre dager før Tour de France avsluttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det spisser seg virkelig til i kampen om plassene bak Chris Froome i Tour de France. Sky-rytteren har et forsprang på nesten fire minutter til Bauke Mollema i sammendraget. Bak Mollema er det svært jevnt.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror det vil skje flere endringer på de to siste etappene før sjarmøretappen i Paris.

– I Paris tror jeg Richie Porte og Adam Yates står på podiet sammen med Chris Froome, selv om jeg ble kjempeimponert av Fabio Aru torsdag. Porte hadde vært nummer to om han ikke hadde punktert på andre etappe. Jeg håper at Richie Porte endelig får lov til å stå på pallen. Slik jeg ser det nå, kommer det til å bli tre engelsktalende ryttere på pallen. Det blir historisk, sier Kaggestad.

Froome tror at kompisen Porte, som for øyeblikket er nummer seks sammenlagt, vil avansere de neste dagene.

– Richie Porte kjørte en sterk tempo. På etappen til Finhaut-Emosson var han den eneste som virkelig satte fart på i front. Richie virker å være den rytteren som kan vinne mest tid på de neste etappene. Hvis han fortsetter den fine formutviklingen, vil han være på podiet i Paris, sier Froome.

Selv var Porte godt fornøyd med utfallet av torsdagens etappe.

– Jeg viste at jeg klatrer bra. De neste dagene er fjelltunge, så jeg håper å ta litt mer tid. Jeg ønsker virkelig å havne på podiet i Paris. Jeg vil kjempe for det. Jeg håper at all uflaksen er lagt bak meg, sier han.

Selv om Kaggestad holder en knapp på Yates og Porte, mener han det er flere som kan blande seg inn.

– Quintana har ikke gitt seg. Han kjørte en god tempoetappe. Romain Bardet henger også godt med. Det samme gjør Alejandro Valverde, sier Kaggestad.

Chris Froome virker utilnærmelig. Sky-kapteinen har vært best både oppover og nedover i årets Tour. Selv i spurtene har han vært hvassere enn Tour-konkurrentene. Porte har ingen tro på at Froome snubler så nær Paris.

– Han er en stor mester. Froome demonstrerte igjen hvor sterk han er. Man vet aldri, men jeg konsenterer meg først og fremst om å havne på podiet, sier Porte.