PÅ PREMIERE: Mila Kunis på premieren på filmen Bad Moms i New York, mandag 18. juli. Foto: Scanpix.
PÅ PREMIERE: Mila Kunis på premieren på filmen Bad Moms i New York, mandag 18. juli. Foto: Scanpix. Foto: Neilson Barnard

Mila Kunis (32) fikk stygge blikk da hun ammet barnet sitt

Den kinoaktuelle «Bad Moms»-skuespilleren tar et oppgjør med folk som gjør skam på amming.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mila Kunis (32) er kinoaktuell med filmen «Bad Moms», hvor hun spiller en av hovedrollene.

I virkeligheten er skuespilleren mamma til lille Wyatt (21 mnd.), og baby nummer to er på vei.

Ammer overalt

Kunis ble intervjuet av Vanity Fair på den røde løperen under filmpremieren på «Bad Moms» i New York mandag. Da ble morsrollen og amming et tema.

– Jeg støtter alle kvinners valg, og de må gjøre hva som enn gjør dem lykkelig, men jeg valgte å amme barnet mitt, og det gjorde jeg overalt, forteller Kunis.

Hun er gift med skuespilleren Ashton Kutcher (38), som hun nå venter sitt andre barn med. Kunis forteller at hun ofte glemte å ha med noe å dekke seg til med, men at hun ga barnet mat når og hvor som helst.

– På restauranter, t-banen, i parken, på flyplasser og ombord i fly. Hvorfor gjør jeg det offentlig? Fordi jeg må gi barnet mitt mat. Hun er sulten. Jeg må mate henne enten det er ut av en flaske eller fra brystet mitt, sier hun.

– Det er ikke noe seksuelt!

Både Kunis og ektemannen Kutcher følte seg ofte beglodd, som om de gjorde noe galt da den nybakte moren valgte å gi babyen mat fra brystet.

KINOAKTUELL: Kristen Bell, Mila Kunis og Kathryn Hahn i «Bad Moms». Foto: Filmweb.
KINOAKTUELL: Kristen Bell, Mila Kunis og Kathryn Hahn i «Bad Moms». Foto: Filmweb.

– Vi følte oss utilpass. Folk kikket på oss med skamfulle blikk, men det er jo ikke noe seksuelt med det. I USA og i vår kultur seksualiserer vi bryster så mye, og folk klarer ikke å skjønne at noen kan vise bryster offentlig.

Også her til lands stiller noen seg skeptiske til offentlig amming. Tidligere denne måneden ble en 25 år gammel kvinne henvist til toalettet på en Oslo-restaurant da hun satte seg ned for å mate barnet sitt.

«Bad Moms» kommer på norske kinoer den 29. juli.