FORBANNET: Viking-trener Kjell Jonevret raser mot Rosenborg som forsøker å flytte oppgjøret mellom de to lagene, bare ni dager før avspark. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FORBANNET: Viking-trener Kjell Jonevret raser mot Rosenborg som forsøker å flytte oppgjøret mellom de to lagene, bare ni dager før avspark. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Jonevret raser mot Rosenborg:
– En jævla parodi

Viking-trener Kjell Jonevret mener Rosenborg er respektløse når de har bedt om å få flyttet møtet mellom de to lagene. Kampen skal egentlig spilles om ni dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag formiddag skrev Adressa at Rosenborg har søkt til Norges Fotballforbund om å få flyttet kampen mot Viking 30. juli. Begrunnelsen er at de ønsker mer enn tre hviledager før neste runde i Champions League-kvalifiseringen.

Dette synes Viking-trener Kjell Jonevret er altfor kort varsel.

– Det er en jævla parodi. Jeg sitter hjemme og ser på TV, sitter og håper at de skal gjøre det bra og komme til Champions League. Men at de prøver å flytte en kamp mot oss ni dager før kampen skal spilles, er totalt respektløst. Mot Viking som fotballag, publikum, alle som skal fly inn for kampen. Det er ikke som de kom på i går at de skulle spille Europa-kamper denne sesonger, tordner Jonevret, som mener at NFF ikke kan godta forespørselen.

I Trondheim forventer man at kampen flyttes.

– Vi har nettopp sendt en mail til forbundet og bedt om å utsette kampen, sier Tove Moe Dyrhaug til adressa.no.

Spiller treningskamp før serierunde
Han påpeker at han sikkert hadde gjort det samme selv om Viking skulle spilt Europa-kamper, men ikke så kort tid i forkant av kampdag.

– Det må finnes en jævla ordning. Dette er ingen Donald Duck-serie, sier Jonevret, som stempler opplegget som patetisk.

Viking sliter med økonomien, og skal 5. august spille treningskamp mot Arsenal for å få litt sårt trengte penger i klubbkassen.

– Jeg var egentlig litt imot det, fordi vi skal spille i Sogndal mindre enn 48 timer seinere. Da jeg foreslo innad i klubben å flytte kampen, lo man bare av det.

Skal spille kamp uansett
Han er forberedt på at kampen flyttes, og er klar til å spille. Når enn det måtte bli.

– Vi skal spille vi. Ingen problem. Nå gjenstår det å se om det eventuelt blir i desember, eller når de klarer å presse den inn. Vi får se når RBK vil og NFF kan.

– Men om den flyttes må jeg ordne ny motstander. Vi må jo spille. Hvor finner jeg en ny motstander på seks, syv dager? Hadde jeg visst det for tre måneder siden hadde saken vært en annen.

Jonevret synes det var fantastisk da nærmest hele terminlisten ble fastsatt før sesongstart, noe som gjorde det mulig å planlegge langt frem i tid, blant annet for fansen. Han synes også det er rart at NFF skal vurdere RBKs søknad, da de ikke ville flytte semifinalene i cupen i fjor, selv om alle de fire involverte lagene ønsket det.

– Skal legge til rette for Europa-deltagelse
Nils Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i NFF, sier til VG at han ikke vil svare på kritikken, etter at Dag-Eilev Fargermo uttalte at han mener NFF avgjør gullkampen om de flytter kampen.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i en polemikk om dette. På generelt grunnlag kan jeg si at det står i handlingsplanen at vi skal legge forholdene til rette for norske lags Europa-deltagelse, sier Fisketjønn.

TV 2 har vært i kontakt med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, som sier han ikke ønsker å kommentere Jonevrets uttalelser.