Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Norsk håndballstjerne går glipp av OL

En skade gjør at Linn Jørum Sulland mister OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn Jørum Sulland går glipp av OL. Det er en skade i kneet som gjør at den norske håndballstjernen ikke blir med til Rio.

Det viser en MR-undersøkelse som ble gjort onsdag.

– Linn fikk trolig kneskaden den siste uken av treningssamlingen på Algarve. Denne typen skader tar tid å hele, vi snakker trolig om flere måneder før hun vil være bra igjen. Skaden gir store smerter ved sats, og for en skytter som Linn skaper dette betydelige problemer. Linn vil bli vurdert av ortoped med tanke på mulig operasjon, sier håndballandslagets lege, Nils Ivar Leraand i en pressemelding.

– Det blir tøft å sitte hjemme

Linn Jørum Sulland avsluttet samlingen i Ulsteinvik etter at hun fikk beskjeden om skadens omfang.

– Dette var et slag i ansiktet og en nedtur så kort tid før OL. Jeg har jobbet hardt i fire år for å komme med i OL-troppen, og var lykkelig da jeg ble tatt ut 19.juni. Når drømmen om Rio-OL nå ryker, skjønner alle at det er bittert. Jeg har kjent på smerter i kneet gjennom samlingen i Ulsteinvik, og har ikke klart å trene på toppnivå, så jeg hadde en uro foran onsdagens MR-undersøkelse, forteller håndballspilleren i pressemeldingen.

Hun legger ikke skjul på at det blir vanskelig å følge turneringen fra tv-skjermen.

– Det blir tøft å sitte hjemme og følge OL-turneringen, men jeg ønsker jentene lykke til, og håper de presterer på sitt beste, og kan kjempe om medaljer. Jeg skal støtte dem hjemmefra så godt jeg kan, sier forklarer Sulland.

– Vil vurdere hvilke endringer som skal gjøres

Det er enda ikke klart hvem som erstatter håndballstjernen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson vil bruke dagene som kommer til å finne ut hvem som vil erstatte Sulland og dermed få en billett til Rio.

– Først og fremst er dette leit for Linn, som har hatt en fin utvikling i vår, men samtidig vet vi at dette kan skje i håndball. Vi er takknemlige for det hun har bidratt med inn i laget, og håper skaden ikke blir for langvarig, forklarer landslagssjefen.

– I dagene fremover må vi vurdere hva laget trenger når Linn nå er ute. Vi vil ikke gjøre noen forhastede beslutninger, men vil gjennom helgen vurdere hvilke endringer vi skal gjøre i troppen før vi reiser til Rio. De 13 øvrige spillerne i OL-troppen, pluss reservene Silje Solberg og Marit Malm Frafjord er disponible for Ulstein Cup i helgen, sier Hergeirsson.