BADETID: Gradestokken kommer til å krype langt over 20 grader flere steder i helgen. Dette bildet er tatt på Sørenga sjøbad i Oslo. (Foto: Berit Roald / NTB Scanpix) 
BADETID: Gradestokken kommer til å krype langt over 20 grader flere steder i helgen. Dette bildet er tatt på Sørenga sjøbad i Oslo. (Foto: Berit Roald / NTB Scanpix)  Foto: Roald, Berit

Drømmehelg i vente – her blir det varmere enn på Gran Canaria

Det er knapt et sted i Norge som ikke får over 20 varmegrader i helgen. Fredag kveld blir det varmere i Bodø enn på Gran Canaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nord-Norge får det fineste og varmeste været, spesielt på fredag. Den varme luften trekker nordover og kommer til å gi pent og varmt vær gjennom helgen. I Nordland og Troms vil det enkelte steder være over 25 grader, sier vakthavende meteorolog i Storm Geo, Solbjørg Apeland.

På fredag er det meldt 23 grader på ferieøya Gran Canaria. I Bodø er det spådd 26 plussgrader.

Men selv om prognosene er gode, kan varmen gi noe ustabilt vær.

– Lørdag og søndag kan det komme en og annen regnbyge i nord. Det er også fare for tåke som følge av varm luft over kaldt hav, forklarer Apeland.

Fare for tordenvær

I Midt-Norge blir det også varmt, særlig på fredag. Da kan Trondheim få opptil 25 varmegrader og lettskyet vær, men det kan komme enkelte byger.

På Sør- og Østlandet går det også mot en varm og fin helg.

I Oslo kan det bli opptil 25 grader både fredag, lørdag og søndag. Også Kristiansand får trolig en helg med over 20 varmegrader.

Men også her fører varmen med seg ustabilt vær.

– På Sør- og Østlandet blir det halvskyet, og det er fare for torden på ettermiddagen.

Pent på Vestlandet

Det er ventet noe lavere temperaturer på Vestlandet enn på Sør- og Østlandet. Likevel blir det en fin helg.

– Fredag blir det regnbyger, men fronten trekker etter hvert nordøstover. I helgen venter vi sol og lettskyet vær, men heller ikke her kan vi utelukke enkelte regnbyger, sier Apeland.

I Bergen blir det i overkant av 20 grader både lørdag og søndag. I Stavanger er det meldt rett i underkant 20 grader.

Natt til torsdag var det tropenatt på Sola utenfor Stavanger. Ifølge meteorologen er det relativt liten sannsynlighet for at vi får tropenetter denne helgen.

– Hvis det skjer, så skjer det trolig sør på Helgeland, sier Apeland.