TILBAKE: Paul Pogba vender tilbake til Old Manchester United som tidenes dyreste fotballspiller! FOTO: @ManUtd
TILBAKE: Paul Pogba vender tilbake til Old Manchester United som tidenes dyreste fotballspiller! FOTO: @ManUtd

Bekreftet: Paul Pogba klar for Manchester United – blir tidenes dyreste fotballspiller

Paul Pogba har signert for Manchester United og blir tidenes dyreste fotballspiller. – Dette er den perfekte klubben for Pogba, mener José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommerens store overgangssnakkis er endelig bekreftet: Paul Pogba er klar for Manchester United. Det melder klubben på sin Twitter-side.

Spilleren vender dermed tilbake til klubben han forlot i 2012 til fordel for Juventus. Den gangen klarte ikke partene å komme til enighet rundt en ny kontrakt for Pogba.

Franskmannen er overlykkelig over å være tilbake på Old Trafford.

– Jeg er henrykt over å komme tilbake til United. Klubben har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, og jeg ser virkelig frem til å jobbe med José Mourinho, sier Pogba til Uniteds hjemmeside.

Samtidig sender har varme tanker til Torino, byen han nå flytter fra.

– Jeg har virkelig storkost meg hos Juventus, og har mange gode minner fra en stor klubb med spillere som jeg regner som venner. Men jeg følte at tiden var moden for å vende tilbake til Old Trafford. Jeg har alltid likt å spille foran United-fansen, og jeg ser frem til å bidra til laget. Dette er den riktige klubben for meg, for å oppnå alt jeg håper på i fotballen, sier Pogba.

Mourinho: – Kan bli klubbens hjerte

Og nevnte Mourinho sparer selvsagt heller ikke på superlativene.

– Paul er en av de beste spillerne i verden og vil bli en nøkkelspiller I Manchester United-laget jeg ønsker å bygge i fremtiden. Han er rask, sterk, scorer mål og leser spillet bedre enn mange spillerne som er eldre enn ham. Han er ung og vil fortsette å bli bedre. Han har mulighet til å bli klubbens hjerte det neste tiåret og kanskje lenger, sier Mourinho til Uniteds hjemmeside.

Manchester United opplyste søndag at Pogba hadde fått tillatelse fra Juventus til å gå gjennom den medisinske sjekken i Manchester.

Den ble gjennomført uten problemer på Carrington mandag.

Manager Mourinho bekreftet at Pogba var i boks etter Manchester Uniteds 2-1-seier over Leicester i Community Shield.

– Endelig. Det er fantastisk at en så god spiller er klar for oss. Endelig har vi sikret oss ham. Han kommer til et vinnende lag - et lag som har vunnet sine to siste kamper. Derfor må han jobbe hardt for å få plass på laget, sa Mourinho til BT Sport.

Han mente 23-åringen kan utvikle seg til å bli verdens beste fotballspiller i Manchester United.

– Manchester United er den perfekte klubben for Pogba til å utvikle seg til å bli den beste i verden. Dersom en spiller vil bli best i verden, og går til Barcelona eller Real Madrid, så er han i trøbbel. For det vil ikke de to store Lionel Messi og Cristiano Ronaldo tillate, mente Mourinho, ifølge Sky Sports News.

Blir verdens dyreste
Ifølge L'Equipe betaler Manchester United rundt 100 millioner pund, cirka 1,1 milliarder kroner. Juventus selv melder på sin side at overgangssummen er på 105 millioner euro, som er like under 1 milliard norske kroner.

Det betyr uansett at Pogba blir tidenes dyreste spiller.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre påpeker imidlertid at overgangssummen for Pogba nesten ikke er til å tro.

– Det er jo en helt vanvittig sum med penger, og som får de fleste til å stoppe opp og stille seg spørsmålet «hva er det som skjer i fotballverdenen?», sier Myhre til TV 2 Sporten.

– Samtidig har jeg selv kommet til den erkjennelsen at det å bruke tid på kritisere de høye overgangssummen tar bort fokuset fra det vi elsker mest med fotballen, nemlig å se gode fotballspillere, fortsetter han.

– Akkurat den spillertypen United trenger
Myhre mener Pogba er akkurat den spillertypen Manchester United trenger for øyeblikket.

– Pogba er en meget god fotballspiller som Manchester United vil få mye glede av. Vi har snakket i en årrekke om at Manchester United mangler en kreativ kraft på midtbanen, og en midtbanespiller som kan score mål. Pogba er en knallsterk duellspiller og en spiller som besitter akkurat de kvalitetene United trenger. Han er en boks-til-boks-spiller, og han er en spiller med et brett register som kan spille i flere posisjoner sentralt på midtbanen, poengterer han.

– Er Pogba den spilleren Manchester United trenger for å sikre seg ligagullet kommende sesong?

– Det er for tidlig å si noe om, for overgangsvinduet er ikke stengt enda. Mourinho må få mye på plass for å vinne ligaen allerede denne sesongen. Å si at Pogba blir tungen på vektskålen er for tidlig å si noe om, men at han er en spillertype Manchester United har savnet og som vil prege dette United-laget i flere år fremover er jeg ikke i tvil om, slår Premier League-eksperten fast.

Gareth Bale inneholdt tronen som tidenes dyreste fotballspillere etter hans overgang fra Tottenham til Real Madrid. Den overgangen lå på 86 millioner pund.

United-legende raser mot overgangssummen
Manchester United-legenden Paul Scholes er blant dem som har uttalt seg svært kritisk om Pogbas elleville overgangssum.

– Jeg mener at han ikke er verdt 100 millioner pund. For en slik sum kan en klubb sikre seg en spiller som garanterer 50 mål per sesong, som Messi og Ronaldo. Pogba er ikke i nærheten av å være verdt så mye penger, sa Scholes til The Mirror tidligere denne måneden.

Manchester United mottok kun rundt åtte millioner kroner i såkalt utdanningskompensasjon da Pogba gikk til Juventus i 2012. Nå vender han altså tilbake til Old Trafford for over én milliard kroner i overgangssum.

– Pogba er en svært talentfull, ung spiller. Jeg spilte med ham og jeg vet hvor god han er. Men han spilte for førstelaget bare én eller to ganger, og som jeg sier: Han koster alt for mye penger, slo Scholes fast.

Uenigheter om agenthonnoraret
Ifølge italienske Gazzetta dello Sport skal Manchester United og Juventus forhandlet i lang tid om å spikre overgangen for Pogba.

Årsaken til at partene har brukt flere uker på å bli enige skal være uenigheter om størrelsen på beløpet til Paul Pogbas agent, Mino Raiola.

Nederlenderen, som er født i Italia, forlangte nemlig 24 millioner euro (rundt 225 millioner kroner etter dagens kurs), eller rundt 20 prosent av overgangssummen, for sin innsats i forbindelse med overgangen.

Juventus skal ha ment at Manchester United skulle beløpet det beløpet, mens Premier League-klubben på sin side krevde at de italienske mesterne skulle punge ut til Pogbas agent.

122 mill. kroner i lønn før bonuser
23 år gamle Pogba vil få en årslønn på 13 millioner kroner på Old Trafford. Det tilsvarer rundt 122 millioner kroner før bonuser og inntekter fra personlige sponsoravtaler.

Også Real Madrid var med i kampen om Pogba, men måtte til slutt gi tapt i kampen om franskmannen.

I Juventus fikk Pogba 124 kamper og scoret 28 mål for Serie A-klubben.

Manchester Uniteds nye manager José Mourinho har før verdensrekordsigneringen av Pogba sikret seg underskriftene til Eric Bailly, Henrik Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic tidligere i sommer.

Verdens dyreste fotballoverganger:

1: Paul Pogba, Juventus til Manchester United – 1,1 milliarder kroner
2: Gareth Bale, Tottenham til Real Madrid – 930 millioner kroner
3: Cristiano Ronaldo, Manchester United til Real Madrid – 898 millioner kroner
4: Gonzalo Higuain, Napoli til Juventus – 850 mill. kroner
5: Neymar, Santos til Barcelona – 810 mill. kroner
6: Luis Suarez, Liverpool til Barcelona – 775 mill. kroner
7: James Rodriguez, Monaco til Real Madrid – 707 mill. kroner
8: Angel Di Maria, Real Madrid til Manchester United – 662 mill. kroner
9: Kaka, AC Milan til Real Madrid – 660 mill. kroner
10: Edinson Cavani, Napoli til PSG – 617 mill. kroner
10: Kevin De Bruyne, Wolfsburg til Manchester City – 617 mill. kroner

Kilde: Sky Sports News (omregnet fra britiske pund til norske kroner)

PÅ CARRINGTON: Her ankom Pogba Carrington for den medisinske sjekken.
PÅ CARRINGTON: Her ankom Pogba Carrington for den medisinske sjekken. Foto: Oli Scarff