Meeks UFC-debut utsatt

Behandling han mottok før UFC-kontrakten ble signert kan være i strid med dopingreglene, sier MMA-organisasjonen i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UFC skriver onsdag kveld at Emil Meek er trukket fra UFC-stevnet i Hamburg 3. september.

Årsaken til dette er at den norske fighteren har mottatt medisinsk behandling som kan være i strid med UFCs antidopingregler.

– Som en del av prosessen med å bli innlemmet presenterte han frivillig en oversikt over medisinsk behandling han mottok før UFC-kontrakten ble signert og som potensielt strider med UFCs antidoping-regler, skriver UFC.

– Jeg har ikke testet positivt

UFC er underlagt USADA, som har ansvar for å implementere WADA-koden i USA. Organisasjonen opererer således med et strengere regelverk enn noen annen MMA-organisasjon i verden - herunder også Venator, som Meek kom fra.

– Ettersom Meeks medisinske behandling ble gjort før han signerte med UFC, er det ikke snakk om et brudd på antidopingreglene. UFC krever imidlertid at Meek er en del av USADAs testregister fire måneder før en fremtidig kamp, står det i pressemeldingen.

Overfor TV 2 presiserer Meek at det ikke er snakk om en positiv dopingprøve.

– Er det snakk om et spesifikt stoff du har tatt som kan være i strid med regelverket?

– Nei, det er det ikke, og jeg har aldri testet positivt for noe! Jeg har heller aldri vært i et så strengt antidoping-regime før, noe jeg er veldig glad for å være nå, sier han.

Utsettelsen handler i stedet om å ta alle forholdsregler, sier han.

– WADAs liste over forbudte stoffer er lang og omfattende, og jeg nekter å la livet mitt bli knust ved å teste positivt på noe jeg ikke en gang visste jeg hadde fått i meg. Jeg vil være 100 prosent sikker på at alle kosttilskudd, astmamedisiner og andre behandlinger har riktig dokumentasjon, så jeg kan ha fullt fokus på treningen og kampen.