KLASSISK DONALD: Trump kommenterte for første gang beskyldningene om plagiat mot hans kone Melania Trump på Twitter. Han valgte å fokusere på medienes dekning, samtidig som han ga et stikk til hans rival Hillary Clinton. FOTO: AP Photo/Carolyn Kaster
KLASSISK DONALD: Trump kommenterte for første gang beskyldningene om plagiat mot hans kone Melania Trump på Twitter. Han valgte å fokusere på medienes dekning, samtidig som han ga et stikk til hans rival Hillary Clinton. FOTO: AP Photo/Carolyn Kaster Foto: Carolyn Kaster

Melanias taleskriver innrømmer feil – imens raser Trump på Twitter

Taleskriveren skal ha tilbudt seg å si opp, men Donald Trump skal ha avvist forespørselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump brøt tidligere i kveld endelig stillheten etter hans kone, Melania Trump, kom i fokus etter anklagene om plagiat dominerte nyhetsbildet på tirsdag.

Presidentkandidatens kone fikk landsmøtet til å koke da hun talte mandag, men flere setninger var ren avskrift av Michelle Obamas tale fra 2008.

I første omgang uttalte Trump-kampanjen at beskyldningene var absurde.

– Å tro at hun ville gjøre noe slikt, når man vet hvordan den talen ville bli gransket, er helt absurd, sa leder av kampanjen, Paul Manafort til CNN.

I dag har Trump-leiren imidlertid gjort en helomvending; taleskriveren innrømmer at hun rappet fraser fra Obamas tale.

Døm selv! Hvor like er talene?

Ville si opp

Taleskriver Meredith McIver sendte i kveld norsk tid ut en beklagelse.

McIver forklarte at hun hadde inkludert deler av Michelle Obamas tale etter å ha hørt Melania Trump gjengi talen fra 2008, skriver hun i en pressemelding.

PRESSEMELDING: Mangeårig venn av Trump-familien, Meredith McIver, innrømmer at det var hun som var skyld i tale-plagiatet. FOTO: Skjermdump.
PRESSEMELDING: Mangeårig venn av Trump-familien, Meredith McIver, innrømmer at det var hun som var skyld i tale-plagiatet. FOTO: Skjermdump.

«Melania Trump leste deler av talen til Michelle Obama i en telefonsamtale med meg som et eksempel. Jeg skrev de ned og inkluderte deler av talen som endte opp i det endelige utkastet.»

Videre skriver McIver at hun på tirsdag tilbød seg å si opp sin stilling, men det godtok ikke Trump-familien. Donald Trump skal ha sagt at alle kan gjøre feil og at man lærer og vokser med slike erfaringer.

Kom med stikk til Clinton

All kritikk ser imidlertid ut til å prelle av på Donald Trump selv.

I to Twitter-meldinger skriver han i god Donald-stil at «de gode nyhetene er at konas tale har fått mer oppmerksomhet enn alle politiske taler gjennom historien».

«I hvert fall hvis man legger til grunn at all presse er god presse», legger han til.

I den påfølgende meldingen legger han vekt på medienes dekning av talen, og kommer med et stikk til sin rival, Hillary Clinton.

Trump skriver at mediene bruker mer tid på å undersøke og analysere talen til sin kone, enn FBI brukte på å gjennomgå Clintons e-poster.