INGEN HIT I VIF: Ragnar Klavan fikk ikke mange muligheter for Vålerenga. Her i duell med Branns Martin Knudsen i Royal League i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
INGEN HIT I VIF: Ragnar Klavan fikk ikke mange muligheter for Vålerenga. Her i duell med Branns Martin Knudsen i Royal League i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Tidligere Vålerenga-spiller klar for Liverpool

Ragnar Klavan ble vraket av Vålerenga i 2005 - nå er han klar for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool kjøper Ragnar Klavan fra tyske Augsburg. Det melder den engelske klubben på sine hjemmesider. Overgangssummen skal være på over 40 millioner kroner.

Klavan slo aldri til i Vålerenga-drakten, men nå er han klar for Premier League-

Fra Estland til Vålerenga
Den estiske landslagsspilleren var på utlån fra Flora Tallinn til Vålerenga i 2004 og 2005, men fikk kun spille to Tippeliga-kamper.

Etter det mislykkede VIF-oppholdet dro estlenderen videre til Nederland, før han i 2012 ble solgt til den tyske Bundesliga-klubben Augsburg. 30-åringen har spilt fast i forsvaret de fire siste sesongene.

– Jeg husker ham som en veldig talentfull spiller. Men han var også veldig beskjeden og en som trengte tillit for å prestere. I Vålerenga konkurrerte han med kaptein Tom Henning Hovi som spilte fast på venstrebacken, så konkurransen var hard og han fikk ikke mange muligheter, sier hans tidligere lagkamerat og nåværende TV 2-ekspert Freddy dos Santos.

– Han er en veldig hyggelig fyr
Klavan ble ligamester i nederlandske AZ Almaar i 2009. Forsvareren har også blitt kåret til Årets beste estiske fotballspiller i 2015. 30-åringen har spilt 112 landskamper for Estland.

– Han er veldig god i luften og en sterk duellspiller. Vi burde ha fått mer ut av han i Vålerenga, og det er både lagkameratenes og trenerapparatets ansvar, sier dos Santos.

Dos Santos har fulgt med på Klavans karriere etter han forlot Oslo-klubben. TV 2-eksperten gleder seg over estlenderens suksess.

– Det er veldig gøy. Han er en veldig hyggelig fyr. Jeg er veldig spent på hva han kan prestere i Liverpool. Det er et steg opp, men tysk fotball er såpass bra, og der har han vært en solid spiller, sier dos Santos.

Klavan: – Jeg er stolt
Estlenderen blir Jürgen Klopps femte signering denne sommeren, etter å tidligere ha hentet Loris Karius, Joël Matip, Sadio Mané og Marko Grujic.

– Jeg er veldig stolt over å få bli en del av denne fantastiske klubben. Det er vanskelig å beskrive, for det har vært en drøm for meg i 22 år å komme til Premier League og Liverpool, sier Klavan til klubbens hjemmeside.

– Det er den mest attraktive ligaen i verden og det er utrolig gode spillere her. Dette er fotballens hjemland.