KLAR FOR NY SESONG: Martin Ødegaard (17) er for tiden med Real Madrid på treningsleir i Nord-Amerika. Her fra debutkampen for Real Madrid Castiila mot Bilbao Athletic på Estadio Alfredo Di Stefano.
Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix
KLAR FOR NY SESONG: Martin Ødegaard (17) er for tiden med Real Madrid på treningsleir i Nord-Amerika. Her fra debutkampen for Real Madrid Castiila mot Bilbao Athletic på Estadio Alfredo Di Stefano. Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix Foto: Javier Lizón / Efe

Sjekk hva Ødegaard har brukt sommeren på

– Kan gjøre veien til førstelagsfotball kortere, mener La Liga-ekspert Petter Veland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard (17) skal tilsynelatende være godt i gang med forberedelsene til kommende sesong, skal vi tro hans egen Instagram-konto. Der har 17-åringen møtt den tidligere Chelsea- og nå Montreal Impact-spilleren Didier Drogba, og i går kveld norsk tid lå Ødegaard ut et bilde av møtet.

Ungutten har fått bli med Real Madrids førstelag på treningsleir til Nord-Amerika, selv om det ble hevdet at trener Zinedine Zidane ble tvunget til å ta med nordmannen.

Bildet viser også at Ødegaard skal ha jobbet knallhardt med fysikken i sommer, noe som er best synlig på lysluggens armer.

Met this legend today 👌🏽🌟

Et bilde publisert av Martin Ødegaard (@odegaard.98)

La Liga-ekspert Petter Veland sier at Real Madrid har hatt mye fokus på styrke i sesongoppkjøringen de siste årene, og henviser blant annet til bildene av Gareth Bales tydelig markerte muskler. Han mener at ungguttens fysikk er blant områdene hvor det ligger størst forbedringspotensiale.

– Det gjør at han kanskje kan bite litt mer fra seg, og at han slipper å bli for lett i duellene, som ofte kan være banen for unge tekniske spillere fra «kunstgressgenerasjonen». De terper ofte så mye med ball, at de glemmer at de må være godt trent for å henge med, sier Veland.

– Går mot utlån

Den spanske avisen MARCA skriver at nordmannen er én av fem spillere som må overbevise Zidane om at de har en fremtid i klubben. Der nevnes også Mariano, Marcos Llorente, Sergio Díaz og Marco Asensio.

– Dersom det blir utlån, noe som mye tyder på at det blir, kan det å legge et godt grunnlag nå være en faktor som gjør at han kommer tidligere inn i en startellever, sier han.

Veland tror spesielt Asensio kommer til å bli vanskelig for Ødegaard å danke ut.

– Selv med norske øyne, om vi skal prøve å se litt positivt på det, er Asensio foran i køen. Han spilte 35 kamper i La Liga i fjor, var en av Espanyols beste spillere, er eldre, bedre, og er mer inne i det kulturelle og språklige, sier Veland.

Linket til samme klubb som Barca-talent
Ødegaard har blitt linket til både Nederland, Tyskland og Spania den siste tiden. Veland forteller at Real Madrid har fått en forkjærlighet for tyske klubber etter blant annet Dani Carvajals opphold i Bayer Leverkusen. Han melder at tyske Hamburg har vært en av klubbene som har ryktes å være interessert.

Klubben har dog signert kroatiske Alen Halilovic fra Barcelona, og Veland mener det betraktelig minsker sjansen for at nordmannen signerer der.

– Det har vært litt fokus på hvor like karrierene deres har vært. Begge ble yngste målscorer i hjemlig liga, begge debuterte veldig unge på landslaget, så signerte de for hver sin rival i Spania, begge er venstrebeinte og alt i alt er det mange likeheter. Det er litt artig at Ødegaard linkes dit, og så er det Halilovic som ender opp der, sier Veland.