UNDERSØKER: WADA gar bedt FIFA om å undersøke Russlands sportsminister Vitalij Mutkos rolle i den russiske dopskandalen. Her er Mutko med FIFA-president Gianni Infantino. Foto: AFP PHOTO / Natalia KOLESNIKOVA
UNDERSØKER: WADA gar bedt FIFA om å undersøke Russlands sportsminister Vitalij Mutkos rolle i den russiske dopskandalen. Her er Mutko med FIFA-president Gianni Infantino. Foto: AFP PHOTO / Natalia KOLESNIKOVA Foto: Natalia Kolesnikova

Russlands dopingskandale under FIFA-lupen

FIFA vil ha informasjon og detaljer rundt dopingskandalen i russisk idrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zürich (NTB-Ritzau): Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har bedt om å få utlevert all tilgjengelig informasjon og detaljer rundt dopingskandalen i russisk idrett.

Russiske friidrettsutøvere er allerede utestengt fra Rio-OL etter flere dopingavsløringer.

De siste månedene har en uavhengig gruppe, utnevnt av Verdens antidopingbyrå (WADA) og ledet av Richard McLaren, etterforsket anklager om systematisk doping i andre idretter.

Rapporten avdekket at russiske utøvere deltok i et statlig dopingprogram i forbindelse med vinter-OL i Sotsji.

Av rapporten framgår det at elleve av de 643 positive prøvene som har forsvunnet tilhørte fotballspillere.

WADA har direkte oppfordret FIFA til å ta affære og anbefalt dem å undersøke rollen Russlands sportsminister Vitalij Mutko har spilt i skandalen. Mutko er særlig interessant for fotballen, ettersom han også er medlem av FIFA-rådet.

Samtidig er han sjef for organisasjonskomiteen for VM i 2018 og har også vervet som russisk fotballpresident. Mesterskapet arrangeres i Russland.

– Hvis McLaren-rapporten viser overtredelser av FIFAs etiske kodeks, vil FIFAs etiske komité treffe de passende slutninger, sier Roman Geiser, talsmann i utvalget, til DPA. (©NTB)