TIDLIGERE KOLLEGER: Mark Dempsey (t.v.) og Jostein Grindhaug (t. h.) sammen på FKH-benken i kampen mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt i 2015. På daværende tidspunkt var Dempsey assistenttrener. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TIDLIGERE KOLLEGER: Mark Dempsey (t.v.) og Jostein Grindhaug (t. h.) sammen på FKH-benken i kampen mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt i 2015. På daværende tidspunkt var Dempsey assistenttrener. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Følelsesladet gjensyn mellom Dempsey og Grindhaug

– Vi var enige om at vi kunne og burde ha gjort ting mye bedre, skriver Dempsey i et åpent brev.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et åpent brev i Haugesunds avis skriver Mark Dempsey at han og Jostein Grindhaug har skværet opp.

– Det var et svært følelsesladet møte for oss begge. Vi var enige om at vi kunne og burde ha gjort ting mye bedre, skriver engelskmannen.

Sjokkavgangen
I forrige uke ble det kjent at Mark Dempsey trakk seg fra jobben som FKH-trener, etter konflikter med blant andre sportssjef Jostein Grindhaug.

– Forhold er vitale uansett om det er business, fotball eller ekteskap. Jeg hadde ikke noe forhold til min sportsdirektør og kunne ikke jobbe på denne måten, sa Dempsey til TV 2 i forrige uke.

Jostein Grindhaug hadde en helt annen oppfatning av saken.

– Det er mulig jeg er stokk, stein dum, når det kommer til å kjenne igjen en venn, men jeg har sett på Mark som en venn, og ser fortsatt på han som en venn. Jeg skulle gjerne gitt han en bamseklem for det som blir prestert, og har blitt prestert, fortalte Grindhaug.

– Jos elsker FKH
Etter en turbulent tid er de to tidligere kollegene igjen på talefot.

– Jeg møtte Jos (Jostein Grindhaug) mandag, etter at han gikk med på å treffe meg. Vi møttes på Haugebanen. Han var der for å fikse banen. Det forteller deg alt du trenger å vite: Jos elsker FKH, skriver Dempsey i det åpne brevet.

Til tross for konfliktene oppnådde klubben meget gode resultater i Tippeligaen, og lå på en sjetteplass da den engelske treneren valgte å si opp sin stilling.

– Det er svært trist og tragisk at vi på en eller annen måte ikke klarte å få dette til å fungere. Som en konsekvens har mange mennesker blitt berørt, noen mye mer enn andre. Vi må begge akseptere det, lære av det – og gå videre, skriver engelskmannen.

Andrea Loberto har tatt over jobben på midlertidig basis, og det startet med 4-1-seier mot rivalen Viking forrige uke. Lørdag venter en skikkelig test, nemlig Rosenborg på Lerkendal.

Se Rosenborg - FK Haugesund på TV 2 Sport Premium 4 lørdag kl. 15.30.