DEMONSTRERER: Regjeringsvennlige tilhengere demonstrerer på Taksim-plassen i Istanbul etter det mislykkede kuppforsøket mot president Erdogans regime. FOTO: PETROS GIANNAKOURIS/AP PHOTO
DEMONSTRERER: Regjeringsvennlige tilhengere demonstrerer på Taksim-plassen i Istanbul etter det mislykkede kuppforsøket mot president Erdogans regime. FOTO: PETROS GIANNAKOURIS/AP PHOTO Foto: Petros Giannakouris

WikiLeaks har lekket 300.000 eposter fra Erdogans parti

Varslerorganisasjonen WikiLeaks skriver at de har offentliggjort nærmere 300.000 interne eposter fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans parti AKP.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Epostene er ifølge WikiLeaks datert fram til 7. juli 2016, omtrent en uke før kuppforsøket.

– Vi har framskyndet offentliggjøringen på grunn av regjeringens utrenskninger etter kuppet, skriver organisasjonen i en pressemelding gjengitt av nettstedet Wired.

Til sammen skal det være snakk om nærmere 300.000 eposter og 500.000 dokumenter. De stammer fra en server som i hovedsak brukes til kommunikasjon med omverdenen og ikke til sensitive interne saker.

– Dokumentene vi publiserer vil både hjelpe og skade AKP. Er du klar for å lese det?, skriver WikiLeaks på Twitter.

Erdogan har lovet full utrenskning av «forrædere» etter kuppforsøket i Tyrkia fredag kveld. Så langt er 7.000 personer pågrepet, og nærmere 9.000 tjenestemenn har fått sparken.

Blokkerer WikiLeaks

Onsdag formiddag ble det kjent at tyrkiske myndigheter har blokkert tilgangen til WikiLeaks.

Myndighetene blokkerte tilgangen til siden kort tid etter at WikiLeaks sent fredag kveld begynte å publisere dokumentene.

Akademikere får reiseforbud

Samtidig forbyr Tyrkia landets akademikere å reise utenlands, melder statlige tyrkiske medier.

Forbudet kommer som en følge av fredagens militære kuppforsøk.

Mer enn 30.000 militære, politifolk og andre offentlig ansatte har fått sparken etter kuppforsøket, og over 20.000 lærere er fratatt stillingene sine.

Beslutningen om å forby akademikere å forlate Tyrkia er fattet av rådet for høyere utdanning i landet.

Rådet oppfordrer samtidig tyrkiske akademikere som for tiden oppholder seg i utlandet, til snarest å returnere til Tyrkia, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

(NTB/TV 2)