RING PÅ FINGEREN: James Matthews og Pippa Middleton skal ifølge internasjonale medier ha forlovet seg. Her er de fotografert under Wimbledon tidligere denne måneden. FOTO: Scanpix.
RING PÅ FINGEREN: James Matthews og Pippa Middleton skal ifølge internasjonale medier ha forlovet seg. Her er de fotografert under Wimbledon tidligere denne måneden. FOTO: Scanpix. Foto: Anthony Devlin

– Pippa Middleton skal gifte seg

Hertuginne Kates lillesøster har forlovet seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten om at Pippa Middleton (32) skal ha forlovet seg med kjæresten James Matthews (40) florerer i internasjonale medier.

Det var britiske Daily Mail som først satt på opplysninger fra ikke navngitte kilder. De publiserer også bilder av en smilende Pippa som forlater hjemmet sitt tirsdag, med en gedigen diamantring på ringfingeren.

Nå bekrefter paret selv forlovelsen, og i uttalelsen forteller de at de har planer om bryllup neste år.

Hertuginne Kate og prins William sier i en kommentar at de er «absolutt henrykte» over nyheten. Det samme er den vordende brudens far.

– De er et vidunderlig par, og vi ønsker dem all mulig lykke sammen, heter det i en kunngjøring fra Michael Middleton.

Ble overrasket

Ifølge Daily Mail skal den styrtrike finansmannen Matthews ha gått ned på kne og fridd forrige helg i Lake District. Forlovelsen skal ha kommet overraskende på Middleton, men hun nølte ikke med å svare ja.

For Matthews' del skal det ikke ha vært spontant, som på forhånd hadde spurt Middletons far om datterens hånd.

Ferskt forhold

Middleton og Matthews' forhold er relativt ferskt, men Matthews har vært kjent av familien en god stund, ifølge Daily Mail. Det skal ha vært en greie mellom de nyforlovede allerede i 2012, før Middleton traff Nico Jackson. Middleton og Jackson holdt sammen i tre år, og bruddet ble kjent høsten 2015.

Pippa var Kates forlover da hun giftet seg med prins William i 2011. Bakenden til Pippa fikk mye oppmerksomhet da dette bildet ble publisert. FOTO: Scanpix.
Pippa var Kates forlover da hun giftet seg med prins William i 2011. Bakenden til Pippa fikk mye oppmerksomhet da dette bildet ble publisert. FOTO: Scanpix. Foto: Lewis Whyld

Allerede i starten av desember var Matthews med prins William (34), Pippa og Carel Middleton på en julekonsert til inntekt for en av prins William og prins Harrys yndlingsorganisasjoner, ifølge People.

Pippa Middleton gjorde seg for alvor bemerket da søsteren Kate giftet seg med prins William i 2011. Hun var forlover, og fikk mye oppmerksomhet for kjolevalget. I tillegg til at hun fikk merkelappen sex-symbol.

De siste årene har 32-åringen holdt en relativt lav profil i media.

– Jeg tenkte mitt

TV 2s kongeekspert Kjell Arne Totland har hatt en mistanke om forlovelsen.

– Så ser det altså ut til Pippa Middleton endelig har gått hen og forlovet seg. Hun har hatt en rekke beilere siden søsteren Kate giftet seg våren 2011. Men jeg må innrømme at jeg tenkte mitt da hun og kjæresten tidligere denne måneden ble fotografert på Wimbledon sammen med hennes foreldre, forteller han.

Kongelige brudebarn?

Totland tviler ikke på at bryllupet blir storslagent.

– Bryllupet mellom de to kommer til å bli en stor sosietetsbegivenhet i Storbritannia – og mest spenning knytter det seg kanskje til om hennes kongelige tantebarn George og Charlotte blir blant brudebarna, slik skikken gjerne er i Storbritannia, legger Totland til.

Hvem som får æren av å være forlover vil det mest sannsynlig også knyttes stor spenning til.

Av andre medier som kaster seg over den gledelige nyheten finner man blant andre Hello Magazine, amerikanske Vogue, britiske The Telegraph, London Evening Standard og australske Sydney Morning Herald.