STORMET TOGET: Politiet skjøt og drepte gjerningsmannen som skadet flere personer om bord i dette toget. (Foto: AP) 
STORMET TOGET: Politiet skjøt og drepte gjerningsmannen som skadet flere personer om bord i dette toget. (Foto: AP)  Foto: Karl-Josef Hildenbrand

Tyskland:

17-åring gikk amok på tog – flere er livstruende skadd

En 17 år gammel afghansk gutt angrep passasjerer med øks og kniv på et tog i Tyskland mandag kveld. Tirsdag ble det funnet et IS-flagg på guttens rom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: IS tar på seg skylden for angrepet, melder AP på Twitter.

Kort tid etter at toget ankom byen Würzburg i den tyske delstaten Bayern, gikk gjerningsmannen til angrep. Han brukte en kniv og en øks til å skade sine medpassasjerer.

Tysk politi opplyser at tre personer er hardt skadd. En person har lettere skader, mens 14 passasjerer slapp unna angrepet uten fysiske skader. De er i sjokk etter hendelsen, skriver politiet på Facebook.

Ifølge Sky News skal de skadde personene være fire familiemedlemmer fra Hong Kong. Det skal være snakk om en 62 år gammel mann, en 58 år gammel kvinne, deres 27 år gamle datter og hennes 31 år gamle kjæreste.

De første rapportene fra angrepet gikk ut på at over 20 personer var skadd etter angrepet. Dette tallet ble kraftig nedjustert.

17 år gammel gjerningsmann

Sky News skriver at en passasjer dro i nødbremsen da 17-åringen gikk til angrep klokken 21.15 mandag kveld.

Politiet skjøt og drepte gjerningsmannen da de stormet toget. Øksemannen skal ha forsøkt å flykte da han ble skutt.

Innenriksministeren i delstaten Bayern, Joachim Herrmann, opplyser at gjerningsmannen er en 17 år gammel gutt fra Afghanistan.

Han skal ha kommet til Tyskland som enslig, mindreårig flyktning og hadde bodd en stund på et mottak i Ochsenfurt utenfor Würzburg, ifølge NTB.

Fant IS-flagg

Ifølge nyhetsbyrået AFP var angrepet trolig en terrorhandling. Tirsdag fant politiet et håndmalt IS-flagg på rommet til den 17 år gamle afghaneren. Politiet skal også ha funnet et skriv som kan tyde på at 17-åringen var selvradikalisert.

I en melding lagt ut på ekstremistgruppas uoffisielle talerør Amaq tirsdag, hevdes det at den 17 år gamle afghanske flyktningen var en IS-kriger. Men innenriksdepartementet i Bayern avviser at det er en forbindelse mellom gutten og ekstremistgruppa.

– Det finnes ingen beviser for at den afghanske gjerningsmannen hadde tilknytning til et ekstremistisk nettverk, sier delstatens innenriksminister Joachim Hermann.

Ifølge BBC har vitner sagt at gjerningsmannen ropte «allahu akbar» (Gud er stor) under angrepet.

Politiet har ikke kommentert motivet for ugjerningen.

Toget var på vei fra Treuchtlingen til Würzburg i delstaten Bayern. Toglinjen mellom Würzburg-Heidingsfeld og Ochsenfurt ble stengt som følge av angrepet.