BLODBAD: Kit Harrington i en episode av Game of Thrones. Foto: C More.
BLODBAD: Kit Harrington i en episode av Game of Thrones. Foto: C More. Foto: Helen Sloan

Det blir en lang vinter for «Game of Thrones»-fans

Fansen må smøre seg med tålmodighet. Det er over ett år til suksesserien kommer tilbake på skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HBO delte detaljer rundt den kommende sesongen av Game of Thrones mandag.

Dårlige nyheter

Deriblant ble premieredatoen for sesong syv avslørt, og det er ikke akkurat noe å juble for for fansen. Normalt kommer sesongene på våren, men den neste er ikke ventet på skjermen før sommeren 2017.

– Nå som vinteren har kommet til Game of Thrones, føler produsentene David Benioff og DB Weiss at neste sesongs historier vil bli bedre ved å starte produksjon litt senere enn vanlig, når været er i endring, sier HBOs innholdssjef Casey Bloys i en pressemelding.

Snart slutt

Dermed blir innspillingen forskjøvet, for å unngå solskinn på skjermen.

Ikke nok med det. Det er flere dårlige nyheter i vente for GOT-fansen. Tidligere har serien gitt ut ti episoder per sesong. For sesong syv kommer det bare syv episoder, ifølge Variety.

Benioff har tidligere uttalt at det kommer tretten episoder fordelt på to sesonger.

– Vi snakker om to sesonger til. Helt fra starten av snakket vi om å gjøre dette på 70 til 75 timer, og det er det vi kommer til å ende opp med. La oss si at det blir 73 timer, sier Benioff til Deadline.

Sesongavslutningen i sjette sesong var episode nummer 60. Det betyr at det kun er 13 episoder igjen av serien, som skal fordeles på to nye sesonger.

Sesong syv av Game of Thrones skal spilles inn i Nord-Irland, Spania og Island, og filmingen vil begynne i slutten av sommeren.

Se Game of Thrones på C More!