Nederlandsk landslagsspiller til Liverpool

Giorginio Wijnaldum er klar for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Liverpool på sine nettsider fredag.

Den nederlandske playmakeren kommer fra Newcastle, som rykket ned til Championship etter sesongen. Han har skrevet under en langstidskontrakt med klubben.

–Jeg er veldig glad fordi Liverpool er en stor klubb med en fantastisk historie, og det er alltid en drøm å spille for en så stor klubb som Liverpool, sier han.

Midtbanespilleren innrømmer at Klopp var en viktig faktor for ham.

– Jeg elsker å se lidenskapen hans. Jeg liker hvordan han nyter kampene. Han gir noe tilbake til gruppen med lidenskapen sin, så jeg gleder meg til å jobbe med ham, sier spilleren, som umiddelbart drar til USA for å møte resten av troppen.

Wijnaldum skal spille med drakt nummer fem.

Overgangssummen skal ligge på rundt 25 millioner pund, som tilsvarer 281 millioner kroner. Wijnaldum ble hentet til Newcastle fra PSV Eindhoven foran forrige sesong og scoret 11 mål i debutsesongen i Premier League - hvorav to av dem mot Liverpool. Han ble lagets toppscorer.

25-åringen var kaptein på PSV da klubben ble ligamester i Nederland i 2015. Der spilte han sammen med blant andre Memphis Depay, som forsvant til Manchester United.

Wijnaldum er Jürgen Klopps sjuende kjøp i år. Fra før av har han hentet Joel Matip, Marko Grujić, Loris Karis, Saido Mane, Ragnar Klaven og Alex Manninger.