UNDER PRESS: Rúnar Kristinsson har den vanskelige oppgaven med å få Lillestrøm-skuta på rett kjøl. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UNDER PRESS: Rúnar Kristinsson har den vanskelige oppgaven med å få Lillestrøm-skuta på rett kjøl. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Slakter LSK: – Skal være sjeleglade for at det er 16 lag i Tippeligaen

Og Kanari-fansen krever Kristinssons hode på et fat: – Nok er nok, sier talsmann Kenneth Kvebek.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med Fred Friday i storform og en meget god Arnold Origi mellom stengene åpnet Lillestrøm sesongen med 16 poeng på de første ti seriekampene.

Nå er imidlertid trenden en helt annen. Med kun ett poeng og 15 baklengsmål på de siste seks kampene er det mørke tider på Romerike.

– De er inne i en trend som går mot nedrykk, og den må snus. Treneren, assitenttreneren og kapteinen i laget må ta ansvar, sier Ivar Hoff til TV 2.

Kanari-fansen: – Nok er nok

Ingen lag har en dårligere formutvikling enn Lillestrøm. Leder og talsmann hos Kanari-fansen, Kenneth Kvebek, tror ikke at Rúnar Kristinsson er rett mann for å snu trenden.

– Akkurat nå ser det ut som vi ikke har noen plan for hva som utføres på banen. Jeg klarer ikke å se hva vi prøver på. Det er selvfølgelig Rúnar Kristinsson sitt ansvarsområde, sier Kvebek.

– Med det kampprogrammet vi har nå klarer jeg ikke se hvordan de skal få nok poeng rett og slett. Styret kan ikke bare sitte og se på det her, og det tror jeg ikke de gjør, legger han til.

Men til tross for at fansen har mistet tålmodigheten med Kristinsson, føler Lillestrøm-treneren at han har full tillit hos både styret og spillergruppen. Selv etter 0-3-tapet mot Sarpsborg 08 søndag.

– Det føler jeg absolutt. Jeg får fin støtte fra styret og vet at spillerne står bak meg. Det hjelper å vite det. Det er klart at det blir varmere og varmere for treneren når man ikke vinner kamper på en stund. Sånn er fotballen, sier Kristinsson.

Hoff uenig med Kanari-fansen

TV 2-profilen Ivar Hoff er svært kritisk til det som presteres på Åråsen for tiden.

– Når man taper mot lag som Tromsø og Stabæk må man først og fremst være sjeleglad for at det er 16 lag i ligaen.

Likevel tror 68-åringen at Rúnar Kristinsson er rett mann for å få LSK-skuta på rett kjøl.

– Jeg ser ikke at det skal være noen bedre alternativer enn Rúnar Kristinsson nå. Treneren, assitenttreneren og kapteinen i laget må ta ansvar for å snu situasjonen, sier TV 2-eksperten.

Kanari-fansen mener at laget trenger en mer kynisk og autoritær trener enn Kristinsson. Det er Hoff delvis enig i.

– Holdningen til spillerne var en periode veldig negative, og det er ikke akseptabelt når man har på seg gul og svart drakt. Jeg tror de trenger litt mer pisk.

Får støtte fra spillerne

Lagets kaptein, Frode Kippe, har vært med på mange opp- og nedturer i sin årelange Lillestrøm-karriere. Han vil ikke legge skylden på hovedtreneren.

– Vi skal ikke drive å gi ut skyld. Det her er vi med på hele gjengen. Det er en tung periode, men jeg har vært med på det før og vet at vi kan snu det, sier Kippe.

At treneren opplever støtte fra spillerne overbeviser imidlertid ikke lederen av Kanari-fansen.

– Er det ikke det som pleier å være "famous last words"? Mange begynner å bli veldig lei av å bare høre at man må jobbe hardere, sier Kvebek.

Origi på vei tilbake

Nå har laget også mistet ligaens toppscorer Fred Friday, som fredag ble klar for nederlandske AZ Alkmaar. Mot Sarpsborg 08 var det Erling Knudtzon som startet på topp for Romerike-laget.

Rúnar Kristinsson sier at salget av Friday åpner for å hente inn nye spillere.

– Vi prøver å finne spillere som kan erstatte ham. Vi leter overalt i verden, det finnes ingen grenser.

Mandag var også førstekeeper Arnold Origi tilbake og trente med ball på treningsanlegget på Vigernesjordet. Kenyaneren kan være tilbake mellom stengene når Strømsgodset kommer på besøk søndag kveld.

– Redningene hans og den tryggheten han sprer i backfireren er utrolig viktig. Han har vunnet mange poeng for oss, både i år og i fjor, sier Kristinsson.