RBK-RETUR: Mushaga Bakenga vender tilbake til Rosenborg. Foto: Gunnhild Toldnes
RBK-RETUR: Mushaga Bakenga vender tilbake til Rosenborg. Foto: Gunnhild Toldnes

Rosenborg med dobbeltsignering

Rosenborg henter både Adam Larsen Kwarasey og Mushaga Bakenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg har signert en avtale med sin tidligere spiller Mushaga Bakenga. Angriperen har signert kontrakt med klubben ut 2017-sesongen, bekrefter klubben på egne hjemmesider.

– Det er godt å være hjemme igjen, uten tvil. Dette har jeg ønsket meg helt siden vi begynte å snakke litt sammen før sommeren, sier angriperen til RBK.no.

Den tidligere Strømsgodset-keeperen Adam Larsen Kwarasey er også klar for Rosenborg. Det bekrefter RBK mandag ettermiddag.

Bakenga tilbake til RBK
Det ble stor ståhei da Mushaga Bakenga i fjor ble utlånt fra Club Brugge til Molde. Angriperen ble hetset på det groveste i oppgjøret mot Molde, men nå vender han altså tilbake til Trondheim.

Oppholdet hans i Molde ble ellers sterkt preget av skader. Angriperen spilte for Rosenborg fra 2007 til 2012, før han ble solgt til belgiske Club Brugge. Siden den gang har han vært på utlån til Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig og Molde.

Larsen Kwarasey returner til Norge
Keeperen, som også har landskamper for Ghana, returnerer til norsk fotball etter å ha spilt i USA for Portland Timbers. Larsen Kwarasey var førstekeeper da klubben vant MLS-sluttspillet i 2015. Han har skrevet under en tre og et halvt års-kontrakt med serielederne.

– Vi har jobbet med flere aktuelle keeperkandidater. Larsen Kwarasey stod øverst på lista, og vi er godt fornøyd med å ha lyktes med denne overgangen. Vi i har forhandlet intenst med Portland Timbers, og sent fredag kveld ble vi enige, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBKs hjemmesider.

Rosenborg har vært på keeperjakt etter at André Hansen pådro seg en skade tidlig i juli. I hans skadefravær har Pavel Londak stått i mål.

Onsdag venter returoppgjøret mot Norrköping i Champions League-kvalifiseringen, men hverken Bakenga eller Larsen Kwarasey kan spille denne kampen, da troppen ble registrert i forkant av det første møtet. Trønderne vant 3-1 på hjemmebane og har dermed et godt utgangspunkt foran onsdagens kamp.