Kristoff jublet for seier – så kom den skuffende kontrabeskjeden

– Jeg hadde vunnet hvis jeg bare hadde slengt frem sykkelen.

Spill Tourmanager nå!

Endelig så det ut til at det ble norsk etappeseier til Alexander Kristoff på mandagens Tour de France-etappe, og rogalendingen og lagkameratene jublet også etter målgang.

Men målfotoet viste at Peter Sagan snek seg såvidt foran på oppløpet i den spennende finalen og snøt nordmannen for seier.

– Jeg tror jeg var først, men jeg er ikke sikker, sa en forvirret Kristoff til TV 2 rett etter målgang.

Men rogalendingen og lagkameratene jublet likevel for seier, og TV 2 intervjuet ham som om han hadde vunnet.

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Dette er målfotoet fra spurten.
SÅ NÆR, SÅ NÆR: Dette er målfotoet fra spurten.

– Det er fantastisk. Det var hardt på slutten. Jeg hadde ingenting å komme med. Jeg klarte ikke å slenge frem sykkelen en gang. Det var godt. Nå slipper jeg å høre det maset fra dere, sa Kristoff.

Da avgjørelsen om Sagan-seier falt, var Kristoff forståelig nok skuffet.

– Nei, det er surt. På slutten er det helt på grensen til at jeg klarer det. Jeg hadde ekstremt sure bein på slutten og jeg hadde ikke helt troen på én kilometer der, sier han.

– Jeg så ikke linjen

Når TV 2 viser han videoen av innspurten blir han åpenbart oppgitt over seg selv.

– Jeg så ikke linjen. Jeg ser at jeg hadde vunnet hvis jeg bare hadde slengt frem sykkelen. Jeg fokuserte så mye på å være aerodynamisk at den kom litt fortere enn jeg trodde, sier Kristoff, før serverer følgende – og fullt forståelige – ytring:

– Fy f*en!

Kristoff mener selv at han ikke tok seieren på forskudd.

– Jeg jublet ikke. Jeg var usikker, sier han.

Sagan var på sin side smørblid etter av avgjørelsen ble tatt.

– Det var en veldig lang etappe. Det var hardt. Jeg er glad og stolt over laget mitt. Jeg er veldig glad for at jeg vant. Det er utrolig. Jeg har tapt på samme måte flere ganger. Denne gangen var det min tur. Jeg tror det er skjebnen, sier han.

Holst Enger på 3. plass

Sondre Holst Enger imponerte stort med en råsterk 3. plass, og var selvsagt strålende fornøyd.

– Veldig fornøyd. Jeg har en tredjeplass i Tour de France. Det var det jeg siktet litt mot også. Jeg følte meg veldig bra i spurten der. Jeg var redd jeg ble sperret, men jeg fant en åpning. Akselerasjonen var der, men var litt for langt tilbake for å kunne vinne, sier Holst Enger.

Og fortsetter:

– Dette er høydepunktet i karrieren min. En tredjeplass i det største rittet i verden er jeg dritfornøyd med.

– Før etappen sa du at vi allerede kunne innkassere topp tre. Husker du det?

– Jeg sikter høyt og det er viktig. Der ser du at det kan gå, sier Holst Enger.

Edvald Boasson Hagen lå også godt foran i finalen, men var uheldig og ble fintet ut av seierskampen til slutt.

– Jeg lå i perfekt posisjon. Så var det en Quick Step-mann som hadde gjort jobben sin og kom inn i returen, sånn at jeg måtte hogge inn bremsen akkurat i det jeg skulle spurte. Da tapte jeg mange plasser. Jeg lå langt fremme i hele dag og hele gjengen lå samlet. Det var en perfekt posisjon. Derfor var det surt at jeg misset på slutten, sier han til TV 2.

Slik var etappen:

Det var ventet at et større brudd ville få gå tidlig på etappen, men feltet holdt seg samlet en stund.

Til slutt var det overraskende nok kun to ryttere – og attpåtil fra samme lag – som rev seg løs: Tony Martin og Julian Alaphilippe.

En gruppe på fire ryttere, med Vegard Breen, jaktet lenge på duoen, og var også innenfor skuddhold. Men kvartetten klarte ikke å tette luka, og ble etterhvert slukt av feltet.

Martin og Alaphilippe holdt dermed koken alene i front en god stund til, før Martin stakk alene med 25 kilometer igjen.

Tyskeren fikk imidlertid ikke kjøre veldig lenge, for feltet hentet ham inn med vel 22 kilometer igjen.

Avstanden fra dagens brudd var på det meste fem-seks minutter, men feltet hadde åpenbart full kontroll og spiste innpå litt og litt. Spådommen om at et brudd ville holde unna hele veien ble dermed ikke innfridd.

Rui Costa forsøkte for øvrig en solobrudd innenfor de siste ti kilometerne, men portugiseren ble slukt i den siste bakken før mål.

PS! Det ble ingen store endringer i trøyekonkurransene: Chris Froome holder på den gule ledertrøya, Sagan festet ytterligere grep om den grønne poengtrøya, Rafal Majka har klatretrøyen og Adam Yates ikler seg den hvite ungdomstrøya også på onsdag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook