Froome: – De andre gutta på laget gjør narr av meg for løpingen

Chris Froome ler av løpingen og tror konkurrentene er demoraliserte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Froome har stålkontroll på den gule ledertrøyen en uke før Tour de France er over. Briten har sakte, men sikkert, skaffet seg et solid forsprang på Nairo Quintana og de andre sammenlagtkanonene.

På søndagens etappe til Culoz prøvde Fabio Aru og Alejandro Valverde seg med noen spede angrepsforsøk, men det råsterke Sky-laget tauet inn alle forsøk enkelt.

Froome skjønner at de andre favorittene er frustrerte.

– Jeg er i en veldig priviligert posisjon som har et så sterkt lag rundt meg. Det er kanskje det sterkeste laget Team Sky har hatt i Tour de France. Alle hjelperytterne mine kunne vært ledere på andre lag. Det må være demoraliserende for de andre å vite at disse rytterne vil taue inn alle angrep i et tempo som nøytraliserer dem, sier Froome.

Han var likevel overrasket over at ikke flere prøvde seg opp den siste stigningen.

– I dag var en etappe jeg forventet at Movistar skulle angripe. Med to ryttere i bruddet trodde jeg de skulle kjøre hardere i den siste bakken. Valverde prøvde, og Bardet angrep over toppen. Jeg fikk inntrykk av at alle kjørte på grensen av det de tålte, sier Froome.

Lurerykk

Så selvsikker følte Froome seg at han prøvde seg med et lurerykk i den siste stigningen.

– Jeg ønsket å teste konkurrentene mine. Jeg ville se hvem som fulgte meg. Det var interessant å se at Nairo var på bakhjulet mitt kjapt.

Et lite skår i gleden for Froome og Sky var at Geraint Thomas fikk et mekanisk problem og måtte slippe favorittgruppen. Thomas rister på hodet av det som skjedde.

– Jeg måtte bytte bakhjul. Men Mavic-bilen ville ikke hjelpe meg. De straffet meg for mitt mekaniske problem. Det synes ikke jeg er riktig. I alle andre ritt har jeg fått hjelp. Kanskje de bare ikke liker meg, undrer waliseren.

– Fortjener at de gjør narr av meg

På torsdagens etappe til Mont Ventoux skrev Froome Tour de France-historie da han begynte å løpe opp bakken da den gjenstod en kilometer. Froome gikk i bakken sammen med Bauke Mollema og Richie Porte. Da var gode råd dyre.

– Det var et ganske kaotisk øyeblikk. Jeg kom meg kjapt opp på sykkelen, men bakdelen var knukket. Jeg visste at jeg bare var en kilometer fra toppen. Med tanke på at jeg ikke hadde reservesykkel tenkte jeg at det beste var bare å fortsette å løpe fremover. Det var også for å komme seg vekk fra den flaskehalsen. Å løpe var mitt eneste alternativ.

Episoden har ført til mye latter og moro på Sky-bussen.

– Gutta gjør narr av meg for løpingen, men det fortjener jeg, smiler Froome.