Toivio-perle ødela Start-festen

Var nære sin første seier denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Start 2-2:

Start ledet både 1-0 og 2-1 på Aker Stadion mot Molde, men måtte igjen se at seieren glapp ut av hendene deres.

For når Molde-kaptein Joona Toivio banket ballen i mål fra rundt 20 meter i det 72. minutt så måtte Steinar Pedersens menn igjen se at seieren glapp.

– Jeg er fornøyd med måten vi gjennomfører bortekampen på og så er det klart jeg er skuffa over at vi ikke får seieren. Gutta jobber på og gjennomfører kampplanen, så jeg er strålende fornøyd med dem. Da er det typisk at Toivio skrur den over muren og inn i hjørnet, sa Start-trener Steinar Pedersen som mente at en seier i dag for alvor kunne hjulpet laget hans ut av nedrykkssumpa.

Espen Børufsen og Gudmundur Kristjansson sørget for midlertidig jubel, men ble utlignet av scoringer fra Sander Svendsen og nevnte Toivio.

– Ambisjonen er jo å spille i Europa og være i toppen av Tippeligaen, men vi må huske at vi har solgt mye mål. Fredrik Gulbrandsen og Mohammed Elyounoussi var våre to toppscorere og ble solgt i juli, så det blir godt å få inn spillere som Björn (Sigurdarsson), Fredrik (Brustad), Joshua Gatt er tilbake og Amidou Diop er tilbake fra lån så da får vi mer pondus foran mål, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær som også mente at laget hans slipper inn for mye mål.

Dermed forblir Start på bunnen av Tippeligaen uten seier denne sesongen. Molde blir værende på syvendeplass.

Sjokk
Det var duket for en sjokkåpning på Aker Stadion da Lars-Jørgen Salvesen fikk ballen inne i boksen og klinket til. Den smalt i stolpen bak Ethan Horvath i Molde-buret.

Det var kun en advarsel for hva som kom til å skje, for kun tre minutter etter suste Chidiebere Nwakali og Start på kontring. Han fikk spilt igjennom Espen Børufsen som sendte bortelaget i føringen etter åtte minutter.

Molde forsøkte å svare umiddelbart med en avslutning fra Fredrik Aursnes ble slått unna av en våken Håkon Opdal mellom Start-stengene.

Start valgte å presse på for alt som var, og frustrerte Molde innledningsvis. De kunne dog lite gjøre når Molde fikk rullet opp langs venstresiden.

Sander Svendsen måtte rygge litt for å få ordentlig dreis på Knut Olav Rindarøys heading, men fikk vridd nakken nok til å utspille Opdal i Start-målet.

Molde tok mer og mer over kampen, men slet med å komme til de virkelige store sjansene. Der Molde kontrollerte passet Start på å kontre og igjen var det kombinasjonen Nwakali-Børufsen som stod for moroa.

Etter 36 minutter spilte Nwakali igjennom Børufsen på ny, men denne gangen var avslutningen altfor svak. Horvath fikk en fot på ballen og passet på at balansen i regnskapet stod seg.

Selv om begge lag presset på for den forløsende scoringen før pause kom de ikke lengre enn Svendsens skudd i det 45. minutt. Opdal måtte gi retur, men Start fikk ryddet unna.

Dermed kunne de to lagene gå til pause på Aker Stadion på stillingen 1-1.

Nesten første seier
Start startet andre omgang like friskt som de gjorde den første og allerede etter 48 minutter var Espen Hoff kun centimetre fra å sjokkere Aker Stadion på ny. Avslutningen gikk utenfor.

Thomas Amang ble byttet innpå til andre omgang og i det 53. minutt viste han sin vanvittige fart da han ble spilt én mot én med Opdal. Den rutinerte burvokteren vant duellen denne gangen.

Molde fortsatte å presse på for 2-1-scoringen og i det 56. minutt var det Harmeet Singhs tur til å teste Opdal. Veteranen hadde få problemer med å stoppe forsøket fra 20 meter.

Petter Strand var nær ble å lure ballen i mål fra en helt vanvittig vinkel da han dunket til på frispark. Opdal fikk slått ballen i tverleggeren og ut, men på andre siden skulle det skje ting.

For igjen var det Nwakali som satte i gang kontringsforsøket og i galopp bak mot innbytter Gudmundur Kristjánsson. Nwakali spilte han fri igjennom og islendingen vippet ballen over keeper Horvath. Nydelig scoring.

Molde presset på for utligningen, og den skulle omsider komme for de blåkledde. Kaptein Joona Toivio har vist frem frisparkfoten sin tidligere denne sesongen, og denne gangen limte han ballen i mål for Molde.

Kampen lå og vippet lenge inn i de siste minuttene der det lenge så ut til at begge lag kunne kapre med seg alle poengene fra oppgjøret på Aker Stadion.

Likevel måtte både Steinar Pedersen og Ole Gunnar Solskjær konstatere at det endte 2-2 og dermed poengdeling mellom Start og Molde.