Keita scoret igjen - fikset Godset-seier mot Tromsø

Godsets store formspiller scoret i tredje Tippeliga-kamp på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Tromsø 1-0

Medaljejaktende Strømsgodset så ut til å gå på et surt poengtap hjemme mot Tromsø, men Muhamed Keita ville det annerledes. Med knapt tyve minutter igjen å spille avsluttet Keita angrepet med en kald avsluning fra elleve meter til 1-0.

Dermed har angriperen scoret i tre Tippeliga-kamper på rad og Godset er fortsatt på bronseplass - med fire poeng ned til nærmeste lag etter tre strake seirer.

– Det var ingen overraskelse. Jeg sa før kampen at Tromsø burde frykte meg, sier matchvinneren til TV 2.

Keitas fremtid i Godset er usikker, ettersom kontrakten hans går ut 15. august. Det stresser ikke angriperen.

– Det her er helt perfekt. Vi får se hva som skjer, sier han.

Se høydepunktene i videovinduet øverst.

Vikarierende Godset-trener Thomas André Ødegaard var full av lovord om den målfarlige angriperen.

– Han er den som kan vippe kampen i vår favør og det gjorde han i dag også. Det er fantastisk. Men det var en lagseier, sier Ødegaard.

Slik var kampen
Godset måtte klare seg uten suspenderte Marcus Pedersen. Etter få minutter kunne erstatteren Thomas Sørum sendt vertene i føringen med et hodestøt, men forsøket gikk like utenfor.

Sørum fikk flere gode muligheter i starten av første omgang, men hans forsøk på å "lobbe" Filip Loncaric ble ikke vellykket.

Etter 20 minutter fikk Simen Wangberg en god sjanse for Tromsø etter en dødball, men skuddet sklei av foten og gikk utenfor fra 10 meters hold.

Midt i omgangen noterte Muhamed Keita seg for et gult kort, da han kastet seg inn i stor fart og klippet ned Hans Norbye. Der kunne nok kortet fort hatt en annen farge.

Ti minutter før pause utnyttet Sørum en feil i Tromsø-forsvaret og slo et strøkent innlegg til Øyvind Storflor, men TILs keeper Loncaric fikk kastet seg ned og blokkert avslutningen. På overtid i første omgang prøvde Tromsøs Sofien Moussa seg på en liggende helvolley, men det akrobatiske forsøket gikk like over mål.

Moussa nær spektakulær scoring

Andre omgang
Like etter hvilen testet Petter Vaagan Moen skuddfoten fra skrått hold, men det lave skuddet gikk like utenfor stolperoten.

Midtveis i andre omgang kom Tromsø på en hurtig kontring anført av Aron Sigurdarson, men Francisco Júnior avverget faren med en strålende takling i siste liten.

Tromsø lå dypt og forsvarte seg godt, og hjemmelaget slet med å skape store sjanser. Men i det 73. minutt broderte de seg gjennom TIL-forsvaret, og Jonathan Parr slo et innlegg til Keita. Angriperen sendte ballen rett i mål med høyrefoten fra elleve meter til 1-0. Dermed har Keita scoret i tre Tippeliga-kamper på rad.

Keita sendte Godset i ledelsen etter vakkert angrep

Etter scoringen flyttet Tromsø laget høyere opp, og Thomas Lehne Olsen kunne utlignet få minutter senere, men skuddet gikk utenfor. Med et mer offensivt bortelag åpnet også kontringsmulighetene seg for Godset. Tommy Høiland slo en følsom utsidepasning til Boateng som avsluttet på volley, men den gikk høyt over mål.

I det 88. minutt headet Lehne Olsen et hjørnespark mot mål - ballen skiftet retning via en Godset-forsvarer og var på vei over mållinjen, men Espen Bugge Pettersen reddet mesterlig før Parr fikk klarert.

Dermed endte det 1-0 til Godset, som i skrivende stund har fire poeng ned til nærmeste lag. Allerede på torsdag venter nye utfordringer for Drammen-klubben, når de skal ut i returoppgjør mot danske SønderjyskE, etter å ha tapt 1-2 på bortebane.

Tromsø ligger på 11. plass med 17 poeng.

Slik stilte lagene:

Strømsgodset: Bugge Pettersen; Vilsvik, Madsen, Valsvik, Parr; Vaagan Moen (Adjei-Boateng), Abu, Júnior (Ovenstad); Storflor, Sørum (Høiland), Keita.

Tromsø: Loncaric; Norbye, Wangberg, Ødegaard, Gundersen (Gjesdal); Landu Landu (Michalsen), Åsen, Andersen; Lehne Olsen, Moussa, Sigurdarson (Espejord).