IMPONERTE: Kristoffer Ajer (18) ble kåret til banens beste i sin hjemmedebut for Celtic. Her avbildet da han kom til klubben i sommer. Foto: NTB Scanpix
IMPONERTE: Kristoffer Ajer (18) ble kåret til banens beste i sin hjemmedebut for Celtic. Her avbildet da han kom til klubben i sommer. Foto: NTB Scanpix

Ajer kåret til banens beste mot Wolfsburg: – Min største opplevelse noensinne

Nå sier Rodgers at nordmannen er aktuell for returoppgjøret i Champions League-kvaliken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Ajer skulle etter planen spille andre omgang i lørdagens treningskamp mot Bundesliga-klubben Wolfsburg. Da Erik Sviatchenko ble skadet tidlig i oppgjøret, måtte 18-åringen i stedet inn i første omgang.

Celtic vant kampen 2-1, og hjemmedebutant Ajer ble kåret til banens beste. Som midtstopper.

– Han var veldig nervøs da han kom inn, men han gjorde en god jobb da han først kom seg inn i kampen, sier manager Brendan Rodgers til Celtics hjemmeside.

– Min største opplevelse noensinne

Ajer er godt fornøyd med opplevelsen, selv om han i likhet med sjefen syntes starten på innhoppet var ganske svak.

– Det var min største opplevelse noensinne å løpe ut på banen. Jeg hadde ikke varmet opp og gjorde noen feil i begynnelsen som jeg ikke er stolt over. Men etter en stund gikk det bedre, og det var en stor opplevelse å høre fansen rope navnet mitt, sier han til Celtics hjemmeside.

18-åringen, som kom til Celtic denne sommeren, vet at konkurransen om startplassene er tøff. Han vet samtidig at det er en fordel å kunne bekle flere posisjoner.

– Det er en stor ære å spille for Celtic. Å få prisen som banens beste er fantastisk. Jeg kom til Celtic for å spille, og jeg er klar hvis manageren gir meg sjansen. Han har mange midtbanespillere og vet at jeg kan spille der, men han ønsker også å utvikle meg som midtstopper. Jeg tror det er bra å kunne spille i flere posisjoner, sier Ajer i intervjuet.

Kan få sjansen i skjebnekampen

Kommende onsdag er det alt annet enn treningskamp som venter for Celtic.

Den skotske storklubben tapte utrolig nok 0-1 mot Lincoln Red Imps fra Gibraltar i Champions League-kvalifiseringen og har dermed en jobb å gjøre på hjemmebane.

Ajer har spilt regelmessig for Celtic i sesongoppkjøringen, men ble plassert på benken mot Lincoln Red Imps. Rodgers åpner nå for at Kristoffer Ajer kan få sjansen i skjebnekampen.

– Hver spiller vurderes. Hvis jeg ser nok på treninger og i kamper, så betyr ikke alder noe. Han har erfaring og har spilt førstelagsfotball i Norge, så han kan definitivt spille på onsdag hvis jeg føler det vil hjelpe laget, sier han.