SAVNET: Emilie Meng (17) har vært sporløst borte i en uke. (Foto: Privat) 
SAVNET: Emilie Meng (17) har vært sporløst borte i en uke. (Foto: Privat) 

I dag har Emilie (17) har vært savnet i en uke – politiet innrømmer at de står på bar bakke i etterforskningen

Politiet og frivillige med søkshunder går manngard etter savnede Emilie Meng (17) i Danmark. De aner ikke hvor hun er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Man kan godt si at vi står på bar bakke, sier etterforskningsleder Marianne Rud til Ekstra Bladet.

Ved 04-tiden forrige søndag forsvant 17 år gamle Emilie Meng fra hjembyen sin Korsør på Skjælland i Danmark. Sammen med venner hadde hun tatt toget fra Slagelse til Korsør stasjon, som ligger i utkanten av den lille kystbyen.

Tenåringen gikk de fire kilometerne fra stasjonen til hjemmet sitt i sentrum av byen. Et sted på strekningen ble hun sporløst borte.

Skulle synge i kirken

Vennene valgte å ta drosje, men Meng ville gå fordi hun ønsket å høre på musikk. Dette er noe hun har gjort mange ganger før, ifølge politiet.

Politiet vet ikke hvor, hvorfor eller hvordan hun ble borte. De erkjenner at etterforskningen ikke har ført dem noe nærmere en oppklaring i saken. Det siste sikre livstegnet fra 17-åringen er overvåkningsbildene fra Korsør stasjon.

Emilie skulle opprinnelig synge i et kirkekor i Korsør søndag formiddag før hun forsvant, og hun beskrives som en «ordentlig jente».

Interaktivt kart. Trykk på punktene for å lese mer.

Politiets tre teorier

Hver dag har politiet, frivillige og Danmarks sivile hundeførerforening lett etter Emilie. Lørdag søkte mellom 20 og 25 hundefører i den gamle kolonihaven i Korsør.

– Det er noen kjempestore områder med kratt, så det tar tid å søke, sier Johnny Sarka, som leder hundefører-gruppen til Ekstra Bladet.

Dykkere, båter og helikopter har også deltatt i søket.

Torsdag ble Emilie-saken overført til drapsavsnittet. Da TV 2 intervjuet politiet i Danmark, sa etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen at folk som har vært borte i mer enn fem dager, sjelden dukker opp i live.

Politiet har tre teorier: At hun har forsvunnet av fri vilje, at hun har blitt utsatt for en ulykke eller at hun har blitt utsatt for noe kriminelt.

Har funnet et kondom

Under søket lørdag ble det funnet et kondom. Den er sendt inn til politiet.

– Vi vet ennå ikke om det er et spor i saken. Men ettersom vi ikke har funnet Emilie, kan jeg ikke utelukke noen ting, sier etterforskningsleder Marianne Rud til Ekstra Bladet.

Søndag morgen møtes hundeførerne og andre frivillige for gjenoppta søket. Da skal de gå manngard fra Korsør stasjon til sentrum av byen.

– Det føles som om hele Danmark står sammen for å finne Emilie, og det gjør meg veldig rørt, sier Sofie Sønderup i organisasjonen «Forsvunnede personer» til avisen.

Fetterens bønn til Emilie

Emilies fetter, Robin Witzner, har sendt ut et brev som TV 2 har fått tilgang til. Der skriver Witzner at han ber en bønn for sin savnede kusine. Han håper at Emilie sitter «sitter der ute et sted».

– Du skal vite at vi for alt i verden ønsker deg hjem igjen, skriver Witzner.

Familien uttrykker takknemlighet overfor alle som har bidratt i leteaksjonen. Det samme gjør politiet.

– Jeg synes det er fint at folk vil hjelpe så lenge de holder seg innenfor lovens rammer, og det gjør de, sier Marianne Rud.