Mobilspillet Pokémon Go har tatt av i store deler av verden. Ved hjelp av smarttelefon kan man reise rundt og fange dyr. Spillet er knyttet til Google Maps og baserer seg på GPS teknologi.

Også her i Norge er det blitt vanlig å se folk med øynene låst til mobilskjermen mens de går rundt på gata og jakter etter pokémon.

For to unge gutter i Mo i Rana gikk jakten litt for langt. Natt til søndag ble politiet oppringt av en dame som så 17-åringene mens de klatret opp på utsiden av sykehjemmet Sentrumsgården i byen. Hun trodde det var et innbrudd. Det viste seg å være noe helt annet.

– Kunne slått seg i hjel

Da politiet kom frem, hadde guttene klatret opp i bygningens fjerde etasje.

– Vi fikk stoppet dem da de satt på rekkverket til balkongen i fjerde etasje. Men vi kunne ikke la dem klatre ned igjen, så vi kontaktet de ansatte på sykehjemmet for å slippe dem inn balkongdøra, forteller operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ann Line Finanger til TV 2.

Hun forteller at guttene tok seg opp ved hjelp av takrenna og andre konstruksjoner på utsiden av bygningen.

– De hadde ingen sikring. Hvis de hadde falt ned, ville de ha slått seg i hjel, sier Finanger.

Innrømmet Pokémon-jakt

Da politiet snakket med 17-åringene etter klatreturen, ville de først ikke innrømme den egentlige grunnen til klatreturen.

– Først ble vi forklart at de bare «klatret litt», men etter hvert viste det seg at de hadde planer om å finne pokémon på taket til sykehjemmet, sier Finanger.

– Søken etter pokémon er visst ganske seriøs. Jeg blir oppgitt – folk mister jo hodet, sier operasjonslederen.

17-åringene kommer fra Trøndelag, men var på ferie hos slektninger i Mo i Rana. De slapp unna hendelsen med en kraftig reprimande fra politiet.

Politiet i Oslo har tidligere advart mot spillet.