Jostein Grindhaug angående Dempsey-forhold: – Mulig jeg er stokk, stein dum når det kommer til å kjenne igjen en venn

Snakker om forholdet mellom seg selv og Mark Dempsey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-leder Jostein Grindhaug møtte pressen i dag etter Haugesunds 4-1-seier over Viking for å adressere uttalelsene til tidligere trener Mark Dempsey rundt hans posisjon i klubben.

En av de største kritikkene Dempsey har kommet med er at det ikke har eksistert en klar plan på arbeidsfordelingene mellom han og Grindhaug.

– Arbeidsfordelingene har vært klinkende klare hele veien. Det har de i hvert fall vært for meg. Da jeg og Mark har snakket sammen har hatt fullt inntrykk av at han var klar på sine arbeidsoppgaver, sa Grindhaug til pressen lørdag kveld.

– Jeg har aldri blandet meg inn i et laguttak, og jeg har ikke blandet meg inn i disponeringen av spillere.

Han forteller også at hadde tilbud om å fortsette som hovedtrener i Haugesund før Dempsey kom inn, og har heller ikke ønsket stillinger som manager eller sportsdirektør i klubben.

– Jeg har vært bevisst på å gi Mark og Andrea (Loberto) det rommet de trengte. Jeg har vært bevisst på å ikke være en slags «sjuende far i huset». Jeg har overlatt ansvaret til dem, forteller Grindhaug videre.

Nært forhold
Likevel innrømmer den tidligere Haugesund-treneren at han ikke er spesielt overrasket over hvordan den situasjonen nå har utspilt seg i Haugesund.

– Jeg kjenner han jo godt, og han har sin måte å reagere på. Han sa opp sist sommer også, og jeg tenkte at han kom til å komme tilbake. Jeg kjenner han og det overrasker meg ikke at han sier opp. Det som overrasker meg litt er at han angriper meg, forteller Grindhaug.

Grunnen til hvorfor Grindhaug er såpass overrasket over Dempseys angrep er grunnlagt i at han så på seg selv og Dempsey som gode venner.

– Det er mulig jeg er stokk, stein dum, når det kommer til å kjenne igjen en venn, men jeg har sett på Mark som en venn, og ser fortsatt på han som en venn. Jeg skulle gjerne gitt han en bamseklem for det som blir prestert, og har blitt prestert, forteller Grindhaug.

Han fortalte om et nært forhold hvor de to har dratt på familieturer sammen og hvor deres jevnaldrende barn har tilbrakt mye tid sammen. Derfor stiller Grindhaug seg nå spørrende til hvorfor Dempsey har valgt denne utveien.

– Han velger den enkleste utveien istedenfor å stå i det. Det enkleste i verden er å hoppe av når noe blir vanskelig. Jeg har prioritert spillerlogistikk og Dempsey har vært involvert i alle prosesser, forteller Grindhaug.

Likevel forteller Grindhaug om en episode der de to var uenige angående rekruttlaget til Haugesund.

– Situasjonen han har siktet til var for en måneds tid siden da jeg snakket med han og Andrea der jeg spurte om deres mening rundt å bruke spillere på andrelaget. De gav en god begrunnelse for hvorfor de gjorde det på sin måte, og jeg fortalte dem at det hørtes fornuftig ut. Jeg informerte også andrelagstreneren om dette, fortalte Grindhaug.

Han kunne også bekrefte at han ikke har snakket med Dempsey siden han dro på ferie.