Skagestad sikret Aalesund-poeng på overtid

Rosenborg så ut til å ha full kontroll, men etter Anders Konradsens utvisning kom Aalesund tilbake på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Rosenborg 1-1

Aalesund hadde sluppet inn fire mål i to Tippeliga-kamper på rad - og det så ikke ut til å bli bedre da Elbasan Rashani sendte Rosenborg i ledelsen før to minutter var spilt. De hvitkledde hadde god kontroll på kampen, men det endret seg da Anders Konradsen pådro seg sitt andre gule kort i det 77. minutt.

Rosenborg tviholdt lenge på ledelsen, men på overtid headet Edvard Skagestad inn utligningen etter et hjørnespark.

– Det var flaks! Jeg hoppet bare opp og prøvde, sier Skagestad til TV 2 rett etter kampslutt.

Se høydepunktene i videovinduet øverst.

Aalesund-trener Trond Fredriksen var både lettet og glad etter overtidsscoringen.

– Det er ett viktig poeng for oss. All honnør til store og sterke Skagestad, sier Fredriksen.

Rasende Helland etter kampslutt
I Rosenborg-leiren var humøret helt annerledes etter poengtapet. Pål André Helland var svært irritert på vei inn i garderoben.

Rasende Helland forlot banen i sinne

– Det må da gå an å følge en j**** mann på dødball. Det er f*** meg femte kampen på rad, skrek Helland.

– Spillerne er skuffet og den reaksjonen er helt grei, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om episoden.

Ingebrigtsen mener også at Rosenborg hadde full kontroll på kampen før Konradsens utvisning.

RBK-Kåre: - Helland skal få lov til å reagere slik

– Det er kun vår egen feil at vi kun får ett poeng. Vi pådrar oss et totalt unødvendig rødt kort. Før det hadde vi full kontroll. Vi klarer ikke å plukke opp folk i boksen på et innlegg og da blir vi hardt straffet.

Slik var kampen
Allerede etter 30 sekunder viste Aalesunds Edwin Gyasi seg frem. Først tok han en helfrekk tunnel på Alex Gersbach, før han avanserte langt inn på Rosenborgs banehalvdel og skjøt, men forsøket gikk utenfor.

Rashani sender Rosenborg i ledelsen etter to minutter!

Kun ett minutt senere var det i motsatt ende det skjedde. De Lanley spilte fri Gersbach, som slo et innlegg fra sin venstreside. I boksen havnet ballen hos Elbasan Rashani som tok ett touch før han skrudde ballen følsomt i motsatt hjørne.

– Dette er Rosenborg-fotball på sitt aller, aller beste, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om 1-0-scoringen.

Rosenborg fortsatte å produsere sjanser. Midtveis i omgangen spilte Mike Jensen en stikker til de Lanley, men angriperens avslutning gikk i nettveggen.

Londak med fantomredning!

Etter 27 minutter fikk Aalesund en stor mulighet til å utligne, men Rosenborgs reservekeeper Pavel Londak vartet opp med en praktredning og fikk slått Aron Thrándarssons heading til corner.

Kort tid før pause kombinerte Rashani og Konradsen fint utenfor Aalesunds sekstenmeter, men skuddforsøket fra den tidligere Rennes-spilleren gikk i tverrligger og ut. Dermed gikk lagene til pause med 1-0 til de hvitkledde, etter en periode med et sterkt Rosenborg-press.

Konradsen så rødt
Etter pausen ble Yann-Erik de Lanley igjen i garderoben, mens Pål André Helland tok hans plass. Etter få minutter fikk landslagsspilleren vendt opp og skutt innenfor sekstenmeteren, men Cramer reddet. Etter den hektiske avslutningen på første omgang ble det vesentlig mer sjansefattig etter hvilen.

Helland fikk en ny brukbar mulighet etter en hurtig overgang i det 72. minutt, men også denne avslutningen gikk rett på Lars Cramer. Like etter skapte Aalesund en målsjanse, men oppofrende forsvarsspill fra Jonas Svensson hindret Franck Boli.

Anders Konradsen får kveldens andre gule kort

Med mindre enn ett kvarter igjen å spille ble Boli igjen stoppet - denne gang av Konradsen, som pådro seg sitt andre gule kort da han hindret overgangen.

Skagestad utlignet på overtid
Etter Aalesunds overtall endret også kampbildet seg vesentlig. Hjemmelaget begynte fort å skape flere muligheter, mens Rosenborg hadde nok med å forsvare ledelsen.

Likevel så det ut til å ende med tre poeng til Rosenborg, men så dukket Edvard Skagestad opp på overtid. Forsvareren fikk stå oppsiktsvekkende alene i feltet etter et hjørnespark fra Mikkel Kirkeskov, og Skagestad headet ballen enkelt i mål.

Skagestad utlikner for Aalesund på overtid!

Flere mål ble det ikke, selv om Mos kunne avgjort kampen i det 93. minutt, men skuddforsøket nådde aldri frem til mål. Dermed ble det poengdeling i Aalesund. Rosenborg er fortsatt på tabelltopp med 37 poeng, mens Aalesund er på kvalikplass med sine 13 poeng.

Slik stilte lagene:

AaFK: Cramer; Arnarson, Skagestad, Grétarsson, Kirkeskov; Gyasi (Fet), Hoff (Mos), Carlsen, Larsen; Boli, Thrándarson.

RBK: Londak; Svensson, Bjørdal, Skjelvik, Gersbach; Jensen (Midtsjø), Konradsen, Thórarinsson; Rashani (Eyjòlfsson), Vilhjálmsson, de Lanley (Helland).