Pokémon GO er lansert i Norge, men har store problemer

Nå kan du dra ut på eventyr om du har fått kallet. Lørdag formiddag ble smarttelefonspillet Pokémon GO lansert i Norge, og så ble pågangen så stor at spillet falt sammen.

Lørdag formiddag meldte Pokémon GO at «trenere» i 27 europeiske land kunne gå ut og fange pokémons gjennom deres augumenterte virkelighetsspill.

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede serverproblemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, står det på deres facebookside.

Problemer
Men spillet har store problemer, og har ikke virket for brukerne siden det ble lansert.

Brukere over "hele verden" raser på sosiale medier, og deres indikator for problemer viser en bratt kurve siden lanseringen.

Om man forsøker å logge inn, får man tilbakemelding om at det noe galt med serveren og at man må komme tilbake senere.

Det er versert forskjellige rykter om at serveren skal være hacket, men dette er ikke offisielt bekreftet.

Mye omtale
Spillet ble først lansert i USA og Australia, men mange nordmenn har gjort tekniske omveier for å sikre seg spillet før lanseringen i Norge.

Så mange har benyttet seg av dette, at politiet her til lands har blandet seg inn i spillet.

Spillet har også skapt problemer for mange. I USA ble for noen dager siden fire ungdom mellom 16 og 18 år arrestert etter å angivelig ha ledet ungdom inn - via Pokékon Go - ut i et skogholt og truet og ranet dem.

Amerikanske Evan Scribner fanget en Pokemon da han var hos sin ekskjæreste. Dette ble oppdaget av hennes nåværende kjæreste via GPS-koordinatoren, og vips så var han tatt for utroskap.

Andre har funnet lykken i spillet, og sluttet på jobben for å bli Pokémon-trener på heltid.

Populært
Spillet går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger pokémons gjennom smarttelefonen sin.

Spillet er tidligere utgitt for Nintendo og Game Boy, samt i form av anime, manga, samlekort og leker.

Det er på rekordtid blitt umåtelig populært, og har flere brukere enn sjekkeappen Tinder, og Pokémon Go brukes mer daglig per bruker i gjennomsnitt enn selveste Facebook.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2