Kittel raste mot Cavendish – Kristoff spurtslått på målstreken

Beskyldninger om ufin spurt av suverene Mark Cavendish.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tourmanager nå!

Alexander Kristoff var nok en gang godt med i spurtfinalen, men måtte nøye seg med 2. plass på lørdagens Tour de France-etappe.

Mark Cavendish var nemlig altfor suveren og vant sin fjerde etappeseier i årets Tour. Peter Sagan tok 3. plassen.

Cavendish kunne juble for sin 30. etappeseier i Touren og feiret naturlig nok som besatt etter målgang.

En som ikke var like fornøyd var spurtrival Marcel Kittel. Tyskeren mente nemlig Cavendish hindret ham på oppløpet, og slo ut med armen og ropte i sinne mot briten.

Juryen utsatte

Juryen fikk åpenbart også med seg episoden, for seiersintervjuet med Cavendish ble tydelig utsatt i påvente av et aldri så lite hastemøte i juryrommet.

Etter en stund kom likevel beskjeden om at resultatet ble stående.

Etter målgang var Kittel litt mer sindig, men tydelig forbannet.

– Laget mitt gjorde en god jobb og ledet meg til finalen. Dessverre så fikk vi ikke det resultatet vi ønsket, sier tyskeren.

Og tar for seg Cavendish:

– Jeg startet spurten med 250 meter igjen. Da jeg var foran, så jeg at Cavendish kom forbi. Så snart han var forbi, så svingte han inn til høyre. Jeg måtte bremse for å unngå krasj. Og det var det, sier Kittel.

– Den manøveren påvirket utvilsomt resultatet i dag. Men det er ikke opp til meg å bestemme hva som skal skje. Men jeg er selvsagt skuffet, sier han.

På spørsmål om han synes spurten til Cavendish var fair, brukte Kittel en stund før han svarte kort:

– Han kan åpenbart gjøre det bedre enn det der.

Cavendish selv synes spurten var helt innenfor.

– Ja, helt klart. Jeg skjønte ikke hvorfor vi måtte vente med intervjuene. Det går greit. Det er høy temperatur i spurtene. Sånn er det bare, sier han til TV 2.

Kristoff: – Han er for rask

Kristoff var på sin side ikke innblandet i tumultene, og var åpenbart mer opptatt sin egen nesten-seier.

– Det var nærme i dag. Vi gjorde en veldig god jobb, men han er dessverre for rask. Vi gjorde en god jobb for å være kun to mann på oppløpet, sier Kristoff til TV 2.

– Det var planen å komme bakfra. Cavendish var oppe før meg, men jeg kom litt raskere, men litt for sent. Jeg hadde ikke helt klar bane, men det har man ikke når man kommer bakfra, forklarer han.

Kristoff mener spurten rett og slett ble litt for «enkel».

– Jeg spurter bra, men det var altfor lett for meg i dag. Når det er motvind er det lett å ligge i feltet, og jeg vet at når jeg kjører under 200 i snitt pleier jeg ikke å vinne spurten, sier han.

– Han er sprintkongen

Rogalendingen tar uansett av seg hatten for Cavendish.

– Det er vel den 30. seieren han har her. Det er imponerende i moderne sykling. Han er rett og slett sprintkongen, sier Kristoff.

Også Cavendish' norske opptrekker Edvald Boasson Hagen roste lagkameraten.

– Det er helt rått. Han leverer nok en gang. Han kjørte kontrollert i hele dag, og på slutten var hele laget i front og kontrollerte. Det var veldig kaotisk, men vi var godt posisjonert foran. Han klarte å vinne , sier Boasson Hagen til TV 2.

Den sindige opplendingen kommer likevel ikke til å ta av i seiersfest i kveld.

– Det blir ikke så mye feiring. Kanskje en champagneskål, men ikke noe mer enn det, sier Boasson Hagen med et smil.

Slik var etappen:

Vind skapte store problemer tidlig på etappen. Vindkastene var såpass sterke at arrangøren valgte å starte 15 minutter tidligere.

Vinden gjorde også at feltet holdt seg samlet lenge før et brudd fikk samlet seg. Tempoet var også svært bedagelig.

Til slutt rev likevel fire mann seg løs: Martin Elmiger, Alex Howes, Jeremy Roy og den nye norgesvennen Cesare Benedetti.

Kvartetten hadde på det meste fire minutters ledelse, men feltet virket å ha kontroll på dem hele veien.

Forspranget ble sakte, men sikkert hentet inn og med 50 kilometer igjen hadde bruddkameratene kun 01.33 til feltet.

Feltet tok seg likevel god tid på å hente inn utbryterne. Feltet ble først samlet da det gjensto vel tre kilometer av etappen.

Da hadde for øvrig Howes og Benedetti måtte slippe fra bruddet, slik at det kun var Elmiger og Roy igjen de siste kilometerne.

PS! Det ble ingen store endringer i sammendraget eller de øvrige trøyekonkurransene etter etappen. Chris Froome holder fortsatt på den gule ledetrøya, Peter Sagan holder på den grønne poengtrøya, Thomas De Gendt innehar klatretrøyen og Adam Yates ikler seg den hvite ungdomstrøya også på søndagens etappe.