Spansk avis: – Zidane tvunget til å ta med Ødegaard

Real Madrid-presidenten skal ha tvunget Zidane til å ta med Martin Ødegaard på førstelagets sesongforberedelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrids sesongoppkjøring starter i dag, og mye tyder på at Martin Ødegaard blir med på førstelagets treningsleir til Nord-Amerika. Den katalanske avisen Sport hevder imidlertid at Zinedine Zidane ikke ønsket å ha med seg nordmannen på sesongforberedelsene, men at klubbpresidenten krevde at Ødegaard skulle bli med.

Avisen, som er kjent for å være Barcelona-vennlig, skriver videre at Zidane hadde en liste over hvilke Castilla-spillere han ønsket å ha med, og at den norske unggutten ikke var en av disse.

Real Madrids mektige klubbpresident Florentino Pérez ønsker at Ødegaard får vist seg frem for førstelaget i forsesongen, slik at han kan lånes ut til en attraktiv klubb når sesongstarten nærmer seg. Dermed kan han få sjansen når Real Madrid møter blant andre PSG og Chelsea i USA i slutten av måneden.

TV 2-ekspert: – Ødegaard er ikke lenger et stort prestisjeprosjekt
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller sa til TV 2 Sporten forrige måned at han tror Martin Ødegaard ikke lenger er et stort prestisjeprosjekt for Real Madrid.

– Jeg tror mange oppfatter det som om Ødegaard er et stort prestisjeprosjekt for Real Madrid der han vil få uendelig med tillit og klubben vil vise tålmodighet. Det er absolutt ikke slik det er, sa eksperten, og la til:

– Da Real Madrid hentet Ødegaard så var det prestisje. Men det betyr ikke at klubben til enhver pris kommer til å satse på ham nå. Ødegaard må bevise for å få tillit. For Real Madrids del er det først og fremst prestisje når de får frem unge, spanske spillere som kan spille A-lagsfotball. Derfor tror jeg ikke Real Madrid vil holde på Ødegaard uansett hva som skjer i fremtiden, konkluderer han.

Se Ødegaards Castilla-scoring

Positiv til utlån
I 2015/16-sesongen fikk Ødegaard kun spille for Real Madrid Castilla på nivå tre i Spania, og heller ikke i år ble det opprykk for rekruttene. Spanske medier har lenge spekulert i om Ødegaard vil bli lånt ut til en annen klubb før sesongstart. Stamsø Møller mener et klubbskifte vil gjøre godt for nordmannens karriere.

– Det virker som om Ødegaard tilpasser seg det nivået han spiller på, enten det er høyt eller lavt. I Castilla har han glimtvis vist seg frem, og etter en god start har han nå på en måte gått inn i et spor der utviklingen har stoppet. Derfor tror jeg at en ny utfordring kan være bra for ham. Unge spillere er avhengige av gode opplevelser, og jeg tror han vil få mer av det på et A-lag enn et B-lag, slo Møller fast.