GÅR LØS PÅ JAMES BOND: Matt Damon, her som Jason Bourne i den kommende filmen. Foto: SF Norge / UIP
GÅR LØS PÅ JAMES BOND: Matt Damon, her som Jason Bourne i den kommende filmen. Foto: SF Norge / UIP

«Jason Bourne» til angrep på James Bond

– Han er en kvinnehater, sier Matt Damon (45).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juli har den etterlengtede Jason Bourne-oppfølgeren premiere, og Matt Damon (45) er tilbake i rollen som den kjekke leiemorderen.

I den forbindelse benytter skuespilleren anledningen til å rakke ned på sin britiske «agent-kollega» – nemlig James Bond.

– En kvinnehater som liker å drepe

– Jeg liker Bourne bedre enn Bond. Bourne har dagens verdier, mens Bond har verdier som hører til på 1960-tallet. Daniel Craig har oppgradert Bond og gjort han mer oppdatert, men klassisk er han en kvinnehater som liker martini og å drepe folk, og som ikke bryr seg om noe annet, sier Damon til GQ Magazine.

– Bourne på sin side, pines av tingene han har gjort og føler empati og medfølelse for andre mennesker, mener skuespilleren.

Har vært i hardtrening

Og kritikken stopper ikke der:

– Og Bourne ville helt klart vunnet dersom de skulle slåss, mener Damon.

Det er litt av en selvsikker påstand, men Damon har grunn til å tro på seg selv. Han har nemlig trent hardt i lang tid før den nye filmen.

– Treningen er brutal, spesielt når man har fylt 45. Time etter time hver dag, flere harde treninger og en veldig streng lav-karbo og høy-protein-diett. Jeg liker å svette og trene, men det er spisingen ... Jeg kunne ønske jeg kunne trent og samtidig få lov til å spise pizza.

Filmen har premiere 29. juli i Norge.

Se traileren til den etterlengtede filmen her: