Sluttet i jobben for å spille Pokemon på heltid

Hver dag pakker Tom Currie sekken for å ta ut på ferden som Pokémon-trener. Nå går tiden på og fange virtuelle dyr på heltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Currie (24) fra New Zealand er godt over gjennomsnittet glad i den nye spill-farsotten «Pokémon Go».

Han er så hektet på Pokémon at han har sluttet i jobben, for å fange dyrene på heltid.

Ja, du leste rett - han har lagt bort alt, for å spille Pokémon fra morgen til kveld.

– Desperat
Og Currie kaster ikke bort tiden.

24-åringen har allerede bestilt et tjuetalls bussturer som skal frakte ham rundt om kring i landet.

– Jeg trengte et eventyr. Jeg har jobbet i seks år, og var desperat etter en pause, og Pokémon ga meg sjansen til å leve ut den drømmen, sier Currie til The Guardian.

Billig reise
Den 24-årige treneren bor hos venner og bekjente som han møter på veien. I tillegg knytter han seg nye bånd i jakten på de meget ettertraktede dyrene.

– Den mest spennende jakten var uten tvil da jeg var i Christchurch, som er blitt et populært sted på Pokemon-jakt. Over 100 stykker jaktet, og dette er folk som vanligvis holder seg inne. Stemningen der var elektrisk, sier han til The Guardian.

Curries valg har nå skapt så stor interesse i landet, at han har fått tilbud om gratisreiser både i inn- og utland.

POKEMON-jakt: Currie har startet jaktet på Pokemon. Her ser du han i lystig lag med den mest kjente av dem alle - legenden Pikachu. Foto: Privat/NTB Scanpix.
POKEMON-jakt: Currie har startet jaktet på Pokemon. Her ser du han i lystig lag med den mest kjente av dem alle - legenden Pikachu. Foto: Privat/NTB Scanpix.

– Jeg er bare glad min sønn nyter livet sitt. Han er veldig spontan, sier hans mor til The Guardian.

Slik fungerer det
Spillet er gratis, det er knyttet til googlemaps og baserer seg på GPS-teknologi.

Målet for mange er å fange flest mulige Pokemons - i alt 151 forskjellige - og bli den beste treneren for dyrene man fanger.

I tillegg er det mulig å plukke opp saker og ting på veien, som gjør deg til en bedre trener.

Blant annet egg med Pokémon i, som klekkes ved at du går en viss distanse. Dette tiltaket har fått mye skryt som et fint initiativ for å få ungdom til å bevege seg mer.

Ikke bare Paradis
Det er ikke bare solskinnshistorier ved dette spillet. Pokémon Go har blant annet blitt utnyttet av en ungdomsbande i USA.

Fire ungdom mellom 16 og 18 år ble arrestert etter at de skal ha ledet ungdom - via Pokémon Go - ut i et skogholt og ranet dem.

Spillet har også skapt trøbbel på flere måter.

Amerikanske Evan Scribner fanget en Pokemon da han var hos sin ekskjæreste. Dette ble oppdaget av hennes nåværende kjæreste via GPS-koordinatoren, og vips så var han tatt for utroskap.

Populært
Spillet er på rekordtid blitt umåtelig populært. Over 15 millioner har lastet ned Pokémon Go siden det ble lansert 6. juli, og spillet har flere brukere enn sjekkeappen Tinder, og brukes mer i gjennomsnitt per dag enn selveste Facebook.

Og dette til tross for at spillet «kun» er tilgjengelig i USA, New Zealand og Australia. Pluss Tyskland og England, som fikk spillet denne uken.

Det er ikke offisielt lansert i Norge enda, men det er ikke vanskelig å få tak i - som mange nordmenn allerede har fått øynene opp for ...