TIL LONDON: N'Golo Kanté forlater Leicester.
TIL LONDON: N'Golo Kanté forlater Leicester. Foto: Simon Bellis

N'Golo Kanté klar for Chelsea: – Han er mer verdifull enn Pogba

Forlater de regjerende engelske seriemesterne til fordel for Antonio Contes nye klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske midtbane-dynamoen N'Golo Kanté er klar for Chelsea, opplyser London-klubben på sine egne hjemmesider.

Kanté, som var en av Leicester absolutte beste spillere da de vant seriegullet forrige sesong, forlater dermed «The Foxes» etter kun én sesong.

– Aldri har jeg sett noen som er så løpssterk og samtidig energisk i dueller og taklinger. En perfekt spiller å ha for å dekke rom, beskytte forsvaret sitt og reparere medspillernes feil. I tillegg blir han bare bedre og bedre med ball, mener TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller

– Mer verdifull enn Pogba

25-åringen var med i Frankrikes EM-tropp og spilte fire kamper under mesterskapet. Han var ubenyttet reserve i EM-finalen mot Portugal.

Den franske radiokanalen RMC rapporterte fredag at overgangssummen for Kanté ligger på 36 millioner euro, og at han signerer en femårskontrakt med Chelsea.

I tillegg til dette rapporterte den franske radiokanalen at han har sagt nei til flere Premier League-klubber, så vel som en stor europeisk klubb, for å skrive under for de blå fra Chelsea.

Leicester, som tidligere denne sommeren klarte å beholde toppscorer Jamie Vardy, mister dermed en av sine største stjerner fra fjorårets gullsesong. Simen Stamsø Møller tror Chelsea har gjort et kupp:

– Jeg ser på ham som mer verdifull enn Paul Pogba, fordi han er et unikum i rollen sin og at man i motsetning til Pogba alltid vet hva man får av Kanté. Dette er sommerens beste signering i Premier League, sier han.