GJERNINGSMANNEN: Dette bildet, fra et ID-kort som skal tilhøre Bouhlel, viser 31-åringen som er identifisert som gjerningsmannen. 
GJERNINGSMANNEN: Dette bildet, fra et ID-kort som skal tilhøre Bouhlel, viser 31-åringen som er identifisert som gjerningsmannen.  Foto: Luca Bruno

Dette er Nice-terroristen

31 år gamle Mohamed Lahouiej Bouhlel, som drepte minst 84 mennesker i den franske strandbyen torsdag, blir beskrevet som en enstøing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag bekreftet statsadvokat François Molins at det var 31-åringen som meide ned flere hundre mennesker under Frankrikes nasjonaldagsfeiring i Nice torsdag kveld.

DIREKTE: Få siste nytt om Nice-terroren i TV 2s direktesenter

Kjenning av politiet

Detaljer om Bouhlel har i løpet av dagen blitt kjent fra offisielt hold og fra terroristens bekjente og slektninger:

31-åringen kommer opprinnelig fra Tunisia, og skal ha vært i Frankrike siden 2005. Han var bosatt i Nice, og jobbet som fraktbud.

Han skal ha minst ett barn, og enkelte kilder melder at han er trebarnsfar.

Kilder med kjennskap til etterforskningen sier til nyhetsbyrået Reuters at han har vært en kjenning av byens politi i forbindelse med både tyverier og voldssaker.

– Han var ikke muslim

Ifølge en slektning av Bouhlels ekskone, fremsto han ikke som en religiøs person, og verken tunisiske eller franske myndigheter har registrert ham som en potensiell ekstrem person, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail.

TV: Nabo til TV 2: – Han stirret mye på barna

Terroristen ba aldri, han drakk alkohol, spiste svin og gikk aldri moskeen, hevder slektningen ifølge som har snakket med slektningen

– Han var ikke en muslim. Han slo kona si, min kusine, forteller slektningen.

Fredag ettermiddag har ingen offisielle kilder knyttet terrorangrepet til kjente islamstiske grupperinger.

Ble aggressiv

Ifølge The Independent forteller naboer at terroristen var en stille og tilbaketrukket person, men Bouhlel skal den siste tiden ha blitt aggressiv. Han var enten skilt eller i en skilsmisseprosess da han besluttet å begå det blodige angrepet på promenaden i Nice.

Fransk politi etterforsker fremdeles om Bouhlel handlet alene eller om han har vært i kontakt med eventuelle terrororganisasjoner i forbindelse med planleggingen.

Bilen han brukte i angrepet, en hvit Renault lastebil, leide han tidligere denne uken. Etter angrepet fant politiet flere våpen og granater i lastebilen.

Bouhlel ble skutt og drept av politiet etter å ha kjørt gjennom folkemengden i nærmere to kilometer langs promenaden i sentrum av Nice.

En dansk mor og hennes tre barn er blant de savnede etter angrepet i Cannes.

DIREKTE: Følg siste utvikling i TV 2s direktesenter.