Nytt stortalent forsvinner fra Start

18-åringen Mathias Rasmussen er klar for danske Nordsjælland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Mathias Rasmussens siste Start-mål i videovinduet øverst!

Stortalentet Mathias Rasmussen forlater Start og blir utenlandsproff i danske FC Nordsjælland.

Kun personlige betingelser gjenstår før midtbanespilleren er klar for klubben som ble nummer ni i den danske Superligaen forrige sesong.

Etter det TV 2 Sporten erfarer får Start fem millioner kroner i overgangssum for stortalentet.

Det bekrefter Start på sine hjemmesider fredag.

18-åringen har allerede gjennomført den medisinske testen, så kun formaliteter gjenstår før han blir Norges ferskeste utenlandsproff.

– Jeg har hatt det helt fantastisk i Start. Det har vært noen flotte år. Nå er jeg utrolig takknemlig for at dette har latt seg løse. Jeg gleder meg til å ta nye steg som fotballspiller. Samtidig er det tungt å forlate Start slik situasjonen er akkurat nå, sier spilleren selv.

Stortalentet kom til klubben fra Lyngdal i 2013 og debuterte på A-laget i 2014-sesongen. Denne sesongen har han spilt 15 kamper og scoret to mål for sørlendingene, som ligger sist på Tippeliga-tabellen. Hans siste mål kom mot FK Haugesund 2. juli.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Tidligere i sommer forsvant Kristoffer Ajer til Celtic, og Rasmussen er dermed det andre stortalentet som forlater Tippeligaens bunnlag til fordel for spill i utlandet.

I en hverdag der Start sliter med økonomien er det allikevel slik at de største spillerprofilene til enhver tid er mulige overgangsprospekter dersom kjøpevillige klubber melder sin interesse.

– Vi har valgt å legge til rette for denne overgangen - og ønsker Mathias lykke til i dansk fotball. Samtidig er det viktig å poengtere at dette en meget tilfredsstillende handel for oss. Vi gleder oss også over at moderklubben Lyngdal får en del av overgangssummen, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

I Nordsjælland blir Rasmussen lagkamerat med landsmannen Mohammed Fellah. 27-åringen ble hentet fra Esbjerg tidligere i sommer. Tidligere Rosenborg-spiller Tobias Mikkelsen spiller også for klubben.

Har du fått med deg disse Tippeliga-klippene?

Vis mer

Les også: Ny dansk klubb for Mohammed Fellah