Svensk politi advarer nå mot Pokemon Go, fordi det kan føre til problemer i trafikken. Biler som parkerer på tvers midt i veien og folk som oppfører seg som zombier fører til farlige situasjoner.
Svensk politi advarer nå mot Pokemon Go, fordi det kan føre til problemer i trafikken. Biler som parkerer på tvers midt i veien og folk som oppfører seg som zombier fører til farlige situasjoner.

Svensk politi advarer: – Bilførere blir som zombies

Har allerede skjedd én bilulykke som følge av mobilspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pokémon Go er et mobilspill der du skal gå, sykle eller kjøre rundt og jakte etter en Pokémon-figur. Prinsippet er enkelt: Telefonens GPS sender spillerne til såkalte pokéstops, hvor de bruker kameraet sitt til å fange de japanske tegneseriefigurene.

Spillet ble en enorm suksess umiddelbart etter lansering. På fem dager ble det USAs største mobilspill. Så populært er det, at lanseringen i nye markeder er holdt igjen, av hensyn til kapasiteten til serveren.

Men selv om det ikke er lansert i Norge eller Sverige enda, har tusenvis av brukere klart å laste det ned og spille likevel.

Spillet høres uskyldig ut, men det har vært flere ulykker koblet til det. Fredag ble det også bekreftet den første bilulykken som følge av spillet. En mann på 28 år krasjet i et tre i USA, og erkjente i etterkant at han hadde spilt Pokémon Go. Han ble ikke alvorlig skadet, men kan vente seg bøter.

I Norge har politiet allerde vært ute og advart om at brukerne må være forsiktige. Nå går politiet i den svenske byen Nynäshamn ut og advarer mot spillet.

Snakket i mobilen – laget kjedekollisjon

Parkerer på tvers midt i veien

På Facebook-siden til politiet i Nynäshamn, skriver de om personer som har oppført seg "konstigt" og befinner seg på merkelige plasser.

De har blitt kontaktet av publikum fordi folk har parkert bilene på tvers midt i veien, vandrer rundt i andres bakgårder og bryter trafikkreglene.

Politiet i Nynäshamn påpeker også at fotgjengere må følge med når de er ute i trafikken, og ikke bare gå med fjeset plantet i skjermen på mobilen.

Det påpekes at det er bra med fysisk aktivitet. Men at en ikke skal glemme at trafikkreglene gjelder, også når man spiller Pokémon Go.

Barberer seg og spiller trompet – mens de kjører!

Skjønner bekymringen

– Folks bruk av mobiltelefonen er fra før en risiko i trafikken. Bare se på de som ringer og skriver tekstmeldinger mens de kjører. Jeg skjønner godt at politiet nå er bekymret for at tilstandene blir enda verre på grunn av et mobilspill, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Han påpeker at spillet er blitt svært populært i Norge allerede før det er offisielt lansert.

– Det gjelder med dette samme her som med så mye annet: Alt med måte, avslutter Benny.

Video: Her får MC-føreren sjokk – forståelig nok!