Rosenborg kan møte John Arne Riises tidligere klubb i Europa

Dersom de norske mesterne slår ut svenske Norrköping, venter vinneren av kypriotiske APOEL og walisiske The New Saints i neste runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sportsnyhetene, med RBKs triumf onsdag, i videovinduet øverst!

Rosenborg kan være på vei mot et nytt Mesterliga-eventyr, ni år etter forrige deltakelse i gruppespillet.

I den første kampen av 2. kvalikrunde denne uken slo de IFK Norrköping 3-1 på Lerkendal, og har et godt utgangspunkt forut for returoppgjøret neste onsdag.

Les også: Godt utgangspunkt for RBK mot de svenske mesterne

Fredag var det klart for trekning av den 3. kvalikrunden, og der ble det klart at den neste motstanderen til trønderne eller svenskene blir APOEL eller The New Saints.

– Trekningen er en kuriositet akkurat nå. Vi må komme oss videre og slå ut Norrköping, sier Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

TV 2s ekspert: – Dette er fordel Rosenborg
Det første oppgjøret mellom de to potensielle motstanderne, i Wales, endte 0-0. Rosenborg skal spille hjemmekamp først dersom de kommer seg til 3. kvalikrunde.

– Rosenborg må håpe at det blir The New Saints, men APOEL er store favoritter til å avgjøre dette på hjemmebane. APOEL har vært både i Mesterligaen og Europaligaen de siste årene, og er det suverent beste laget på Kypros. De vant ligaen, men de er ute av sesong. Det bør være fordel Rosenborg, sier Jesper Mathisen.

Rosenborg var useedet i 3. runde, og de andre potensielle motstanderne var Olympiakos (Hellas), Celtic (Skottland) eller Lincoln (Gibraltar), Legia Warszawa (Polen) eller Zrinjski (Bosnia og Herzegovina) og Dinamo Zagreb (Kroatia) eller Vardar (Makedonia). TV 2s fotballekspert mener RBK har vært heldige.

– Dette var ikke det verste de kunne fått. De bør være relativt fornøyd med dette. De bør ha ganske gode muligheter over to kamper. Uten at jeg er noen ekspert på kypriotisk fotball, så er det et par av de andre lagene der som er atskillig sterkere i mine øyne, sier Mathisen.

– I den gruppen der vi og Norrköping var ønsket vi helst å unngå Olympiakos. Det ønsket vel begge lag, sier RBK-trener Ingebrigtsen.

3. kvalikrunde er nest siste hinder før Mesterligaens gruppespill, og spilles 26./27. juli og 2./3. august. Det var på dette stadiet Molde tapte på bortemål etter 4-4 sammenlagt mot Dinamo Zagreb i fjor.

Etter denne runden skal det spilles en siste avgjørende play off-runde, en runde der trekningen foretas 25. august.

Trekningen ble for øvrig startet med en markering og stillhet for å markere UEFAs støtte til de etterlatte og ofrene i terroren i Nice.

Her er hele utfallet av fredagens trekning:

Mester-ruten:

 • Rosenborg (NOR)/IFK Norrköping (SVE) - The New Saints (WAL)/APOEL (KYP)
 • Vardar (MKD)/Dinamo Zagreb (KRO) - Dinamo Tbilisi (GEO)/Alashkert (ARM)
 • Olympiakos (HEL) - Hapoel Beer-Sheva (ISR)/Sheriff (MDA)
 • Žalgiris Vilnius (LTU)/Astana (KAZ) - Lincoln (GIB)/Celtic (SCO)
 • Olimpija Ljubljana (SVN)/Trenčín (SVK) - Zrinjski (B&H)/Legia Warszawa (POL)
 • Viktoria Plzeň (TSJ) -Qarabağ (ASE)/F91 Dudelange (LUX)
 • Astra Giurgiu (ROM) - Crusaders (NIR)/FC København (DAN)
 • BATE Borisov (HVI)/SJK Seinäjoki (FIN) - Dundalk (IRL)/FH Hafnarfjördur (ISL)
 • Ludogorets Razgrad (BUL)/Mladost Podgorica (MNE) - Valletta (MLT)/Røde Stjerne(SRB)
 • Partizani (ALB)/Ferencváros (UNG) - FC Salzburg (ØST)/Liepāja (LVA)

«Ligaruten»:

 • Ajax (NED) - PAOK (HEL)
 • Sparta Praha (TSJ)- Steaua București (ROM)
 • Sjakhtar Donetsk (UKR) - Young Boys (SVT)
 • Rostov (RUS) - Anderlecht (BEL)
 • Fenerbahçe (TYR)- Monaco (FRA)

Det er på denne «ligarute»-delen av trekningen klubbene fra de største ligaene i Europa kommer inn. Manchester City, Porto, Villarreal, Borussia Mönchengladbach og Roma ankommer kvalifiseringen i play off-rundene.

Europaligaen også trukket
De norske lagene som spiller i Europaligaen fikk litt senere på dagen fredag vite sine potensielle 3. kvalikrunde-motstandere.

Både Strømsgodset (1-2 mot danske SønderjyskE) og Odd (0-3 mot greske Giannina) ligger under etter bortekampene, og må gjøre solide prestasjoner hjemme dersom det skal blir videre spill i Europa kommende høst.

Strømsgodset ligger best an, og har gode muligheter til å slå sine danske motstandere. Skulle de klare det, venter enten FK Partizan fra Serbia eller Zaglebie Lubin fra Polen i neste runde.

Dersom Odd skulle klare å snu sin kamp, venter nederlandske AZ Alkmaar over to kamper. Det er klubben til Markus Henriksen, og også klubben som Tippeligaens toppscorer Fred Friday ser ut til å signere for i løpet av kort tid.

Engelske West Ham møter for øvrig motstanderen av Sjakhtyor Soligorsk fra Bulgaria og NK Domzale fra Slovenia. Southampton og Manchester United kommer ikke inn i turneringen før i gruppespillet. Den delen av turneringen trekkes 26. august.

Har du fått med deg disse CL-klippene?