Menn stikker av med Teslaen, mens kvinner kjører ...

Ny undersøkelse viser en klar trend.

Elbilisten er en undersøkelse som gjøres hvert år av Norsk Elbilforening. Med nesten 3.500 respondenter, har en blant annet sett nærmerepå hvilke elbiler menn og kvinner kjører mest. Illustrasjonsfoto
Elbilisten er en undersøkelse som gjøres hvert år av Norsk Elbilforening. Med nesten 3.500 respondenter, har en blant annet sett nærmerepå hvilke elbiler menn og kvinner kjører mest. Illustrasjonsfoto

Elbilen har de siste årene blitt omfavnet som et naturlig valg som nummer to-bil i norske husstander. Flere og flere har også gjort det til sin familiebil, etterhvert som nye og større modeller har kommet til.

Totalt er det registrert rundt 85.000 elbiler i Norge, tilsvarende rundt 3 prosent av en totale bilparken på 2,6 millioner.

Norsk elbilforening har gjort en undersøkelse blant sine medlemmer, for å finne ut hvilken elbil som brukes av menn og kvinner. De spurte følgende spørsmål: Hvilken elbil eller ladbar hybrid i husholdningen kjører du mest selv?

Det kom inn 3.422 svar. Blant kvinnene er det så mange som en tredjedel som kjører Nissan Leaf.

Nå har elbilfavoritten fått lengre rekkevidde

– En god indikasjon

2.630 respondenter var menn, mens 750 kvinner også svarte på spørsmålet. Altså en klar overvekt av mannlige svar.

– Dette er ingen vitenskapelig analyse, men svarene gir en god indikasjon på forskjellen mellom kjønnene. Ikke minst er det interessant at kun 4,4 prosent av kvinnene oppgir at de kjører mest Tesla Model S, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Beskylder Top Gear for elbiljuks

Topp 5 elbiler blant menn og kvinner

Topp 5 Kvinner

  1. Nissan LEAF 232 (30,1 %)
  2. Kia Soul Electric 158 (21,7 %)
  3. Volkswagen e-up! 68 (9,1 %)
  4. BMW i 343 (5,7 %)
  5. Tesla Model S 33 (4,4 %)

Topp 5 menn:

  1. Tesla Model S 635 (24,1 %)
  2. Nissan LEAF 586 (22,2 %)
  3. Volkswagen e-Golf 464 (17,6 %)
  4. BMW i3 202 (7,7 %)
  5. Kia Soul Electric 192 (7,3 %)

Leaf "konebil"

Det er godt kjent at mange norske familier er blitt helelektriske, altså at de har kvittet seg helt med fossilbilene. Kombinasjonen av Tesla Model S og Nissan LEAF er ikke uvanlig i norske husholdninger.

– Begrepet «konebil» er en forlengst utdatert greie, men svarene i undersøkelsen gir grunn til å undres på om mannen i huset helst stikker av med Teslaen, sier Bu – ikke uten glimt i øyet.

Les testen vår av Nissan Leaf her

Utfyller hverandre

Nissan Leaf ble introdusert for markedet i 2011, og ble kåret til Årets Bil i Europa. Den er Norges mest solgte elbil, og har kommet med en rekke oppdateringer underveis. Den nyeste modellen har en rekkevidde på 250 kilometer.

Tesla Model S lages i USA, og fikk mye oppmerksomhet for lang rekkevidde, ekstreme ytelser og mye plass.

Den nyeste utgaven av Nissan Leaf har en rekkevidde på solide 250 km.
Den nyeste utgaven av Nissan Leaf har en rekkevidde på solide 250 km.

Teslas SUV blir billigere i Norge