Fotballryktene: – Forsvarskrise i Liverpool - potensiell nykommer til PL-rival

Mens tidligere Manchester United-spiller prøver å tvinge gjennom overgang til Leicester.
Dette er dagens fotballrykter!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpools 16-åring Ben Woodburn score i videovinduet!

På en dag der avisene over hele Europa er preget av sorg, dagen etter nok en grusom terroraksjon har rammet vår verdensdel, er sportsseksjonene blant de få som fremdeles har annet innhold.

Det føles kanskje feil å sette seg inn i hvilke fotballspillere som ryktes å være på vei til forskjellige klubber akkurat i dag.

Allikevel velger vi også i dag å samle sammen noen av fotballryktene Europa har å by på i, i en verden der samhold og solidaritet er viktigere enn noensinne.

Og hva er vel da mer pasende enn å starte med en franskmann som viser seg fra sin beste side? Dimitri Payet har nemlig lovet at han blir værende i West Ham, og at det er 100 prosent sjanse for at han spiller for London-klubben også kommende sesong.

En annen som får smilet fram hos de fleste er Leicester-sjef Claudio Ranieri. Leicester Mercury melder at den populære italieneren nå skal være i ferd med å skrive under en ny kontrakt med klubben, og The Sun hevder at en fireårsavtale kommer til å bli underskrevet før sesongstart. Det er med andre ord grunn til å glede seg til mer «dilly ding, dilly dong» fra Leicester også de kommende årene.

Leicester skal gjøre sitt ytterste for å forsvare ligatittelen, og trenger forsterkninger i alle ledd. Ifølge Metro skal de nå ha lagt inn et tredje og siste bud på Burnley-stopper Michael Keane. Budet skal være i størrelsesordenen £15 millioner pund (snaut 170 millioner kroner), og den tidligere Manchester United-stopperen skal være svært interessert i å få gjennomført overgangen.

Sentralt på midtbanen kan det også bli forandringer i Leicester-laget kommende sesong. N'Golo Kanté skal ha tilbud fra både Chelsea og klubber i Kina, men ifølge France Football kan Leicester-fansen kanskje komme til å juble når de ser erstatteren hans. Belgia-profilen Axel Witsel skal nemlig være aktuell for en overgang fra Zenit. 200-millionersmannen har også vært lenket til en overgang til storsatsende Everton denne sommeren.

I motsatt ende av tabellen havnet forrige sesong Newcastle, og nå kan nok en stjernespiller forsvinner fra St. James' Park-klubben. Andros Townsend, Fabricio Coloccini og Papiss Cissé har allerede forlatt Rafa Benitez', og nå kan Moussa Sissoko være i ferd med å følge etter. Den franske atleten imponerte stort i EM-finalen, og ifølge L'Equipe skal nå en 250-millionersovergang til Borussia Dortmund være svært aktuell.

Ifølge Stoke Sentinel skal tyskerne for øvrig også være interesserte i å hente Xherdan Shaqiri tilbake til Tyskland. Sveitseren spilte for Bayern München før opphold i Inter og nå altså Stoke, og kan bli erstatteren for Manchester United-klare Henrikh Mkhitaryan i den tyske storklubben.

Benitez var blant kandidatene til å etterfølge Roy Hodgson som England-sjef, skal en tro tidligere rykter, men nå melder The Independent at det er USA-sjef Jürgen Klinsmann som er nestemann på FAs intervjuliste. Sunderland-sjef Sam Allardyce har allerede vært i tilsvarende intervjuer, og skal fremdeles være favoritten til å få jobben. Klinsmann har dog en stor stjerne på øyriket etter to svært suksessfulle perioder som spiller i Tottenham på 90-tallet.

Les også: – FA i hemmelig møte med Allardyce om England-jobben

Liverpool-trener Jürgen Klopp kan måtte se seg om etter en ny midtstopper før overgangsvinduet stenger. Torsdag ble Martin Skrtel klar for den tyrkiske klubben Fenerbache. Samme dag ble det også bekreftet at Joe Gomez mister sesongstarten på grunn av en akillesskade. 19-åringen var på vei til å returnere til full trening etter korsbåndsskaden i fjor. Nå må comebacket settes ytterligere på vent. Når i tillegg Mamadou Sakho er skadet og Tiago Ilori skal til OL med Portugal, begynner det å tynnes ut bak Joel Matip og Dejan Lovren.

Dette skaper hodebry på Anfield. Erstatteren blir dog trolig ikke Neven Subotic. Borussia Dortmund-stopperen har vært en Klopp-favoritt tidligere, og kunne vært en aktuell mann, men ifølge Gazette Live skal en overgang til Middlesbrough omtrent være i boks for serberen. Prisen skal ikke være mer enn 80 millioner kroner.

BLIR IKKE LIVERPOOL-SPILLER: Neven Subotic løser ikke Liverpools forsvarstrøbbel i lys av skadene til Joe Gomez og Mamadou Sakho. Han skal til Middlesbrough Foto: Scanpix/montasje.
BLIR IKKE LIVERPOOL-SPILLER: Neven Subotic løser ikke Liverpools forsvarstrøbbel i lys av skadene til Joe Gomez og Mamadou Sakho. Han skal til Middlesbrough Foto: Scanpix/montasje.

Om man i Liverpool er like desperate etter å erstatte Mario Balotelli vites ikke, men det er i hvert fall stor sannsynlighet for at det skjer noe på overgangsfronten rundt italieneren i løpet av kort tid. Det kinesiske overgangsvinduet stenger nemlig i kveld, og Kina er urokråkens mest sannsynlige neste destinasjon. Hundrevis av millioner er allerede sendt til europeiske klubber fra kinesiske den siste måneden, og Liverpool kan bli den neste heldige mottakeren av sjekker fra landet der solen står opp.

En som ikke ville til Kina var Gonzalo Higuain. Argentineren skal ha takket nei til ni millioner i uken i Hebei China Fortune, men kommer neppe til å tjene lite i sin neste klubb uansett hvor han ender. Ifølge Daily Mail skal det nå være svært sannsynlig at det materialiseres en overgang til Serie A-konkurrent Juventus, som står klare med 685 millioner kroner og spillerne Roberto Pereyra og Rolando Mandragora om napolitanerne vil ta imot. Dette skal være nok til å aktivere utkjøpsklausulen på 923 millioner.

En tidligere Premier League-spiller er også på vei bort fra Kina. Tim Cahills kontrakt med Hangzhou Greentown er nemlig terminert, og australieren skal være på vei tilbake til hjemlandet. Avisen Xinhua Online refererer til klubbens melding på Weibo, en kinesisk versjon av Twitter.

Kilder: Daily Mail, The Sun, Leicester Mercury, L'Equipe, The Independent, Express, Stoke Sentinel, France Football, Xinhua Online, Gazette Live, Liverpool Echo