Trek legger inn protest etter skandaleetappen

– For en skandale for Tour de France, sier Fabian Cancellara.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trek-Segafredo-laget har levert en protest til Tour de France-arrangøren.

Lagkaptein Bauke Mollema var involvert i skandalescenene der han, Richie Porte og Chris Froome krasjet med en motorsykkel.

Mollema kom seg kjapt tilbake på sykkelen etter sammenstøtet og syklet i mål først av sammenlagtkanonene. Arrangøren valgte derfor å gi både Froome og Porte samme tid som nederelenderen til tross for de store tidstapene.

Sammenstøtet skapte hindring for rytterne, og arrangøren ga derfor Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Tejay Van Garderen samme tid som Adam Yates – selv om de kom i mål seks sekunder bak briten. Det betyr at Quintana ligger to sekunder foran Mollema i sammendraget.

Trek-Segafredo er uenige i juryens avgjørelse om å la rytterne få samme tid som gruppen de satt i med 1,2 kilometer før mål om man ble påvirket av uhellet. Det skriver nederlandske NOS.

Mollema tar ut frustrasjonen over juryens avgjørelsen på Twitter.

– Hva er det som skjer? Det virker som alle får tidsbonuser. Jeg lurer på hva som ville skjedd dersom jeg var den eneste rytteren som gikk i bakken, skriver Trek-kapteinen.

Også lagkamerat Fabian Cancellara er også kritisk til arrangøren.

– For en skandale for Tour de France. Ingen sikkerhet og for mye kaos på Mont Ventoux. Jeg går ut fra at siste ord om resultatet fra etappen ikke er sagt, skriver Cancellara på Twitter.