– Fotball er livet mitt. Han har drevet med ski hele livet

Stor uenighet mellom Mark Dempsey og FK Haugesund-ledelsen etter oppsigelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ettermiddag bekreftet FK Haugesund at Mark Dempsey er ferdig som hovedtrener i klubben. De to partene oppga først ingen årsak til det plutselige bruddet, men til TV 2 sa Dempsey at hans rolle i klubben hadde blitt undergravd.

Når TV 2 møter engelskmannen torsdag kveld bekrefter han at det var samarbeidet med sportsdirektør Jostein Grindhaug som ikke fungerte godt nok.

– Forhold er vitale uansett om det er business, fotball eller ekteskap. Jeg hadde ikke noe forhold til min sportsdirektør og kunne ikke jobbe på denne måten. Det ville ikke vært rettferdig overfor familien min, fansen, klubben eller spillerne. Jeg har kanskje tatt et dårlig valg, men sånn er det, sier han tydelig skuffet over hvordan samarbeidet endte.

Uenige om bruk av spillere

Dempsey forklarer at situasjonen tilspisset seg for flere uker siden, i et møte med Grindhaug vedrørende bruken av førstelagsspillere på andrelaget.

– Jeg landet på denne beslutningen for to eller tre uker siden, etter en uoverensstemmelse med Jostein. Vi hadde ytterligere et møte, men vi kom ikke til enighet da heller, sier han.

– Jostein innkalte Andrea Loberto (assistenttrener, journ. anm.) og meg til et møte. Vi trodde det skulle handle om spillere på vei inn, men han åpnet med å skrive opp navn til førstelagsspillere på tavlen. Dette var spillere han mente skulle være med på andrelaget, mens jeg argumenterte for at førstelaget var viktigst. Da eskalerte det, fortsetter han.

Dempsey landet til slutt på avgjørelsen om å trekke seg fra stillingen, noe han informerte daglig leder Eirik Opedal om.

– Etter et møte med Eirik Opedal kom jeg frem til at det var best at jeg dro. Jeg tenkte mer på det, og Eirik ba meg revurdere avgjørelsen. Det gjorde også flere i klubben. Vi kom til enighet om at jeg skulle fortsette, men jeg var ikke komfortabel med situasjonen. I går kom jeg frem til at det var best for alle om jeg dro.

Dempsey mener kommunikasjonen mellom Grindhaug og han selv ikke var god nok.

– Jeg følte det var mangel på kommunikasjon mellom Jostein og meg. Han sa at han ikke skulle blande seg inn for mye, men det gjorde han definitivt da han følte han trengte det. Og han gjorde det på en måte som viste at det var han som var sjefen.

Ble overtalt til å bli flere ganger

Etter det TV 2 erfarer skal Haugesund fortsatt være svært overrasket over sakens utfall, ettersom uenighetene mellom Grindhaug og Dempsey ble opplevd som relativt udramatiske og normale for å være internt i en fotballklubb.

Opedal beskriver en situasjon der Dempsey trakk seg fra stillingen hele fire ganger. Engelskmannen ble overtalt til å bli flere ganger, men til slutt fant klubben ut at nok var nok.

– I dag informerte jeg vår kaptein William Troost-Ekong om hva som kom til å skje. På vei hjem møtte han Mark, som da var på vei til et møte med vår styreleder. William spurte «hvorfor gjør du dette? Vi må fullføre!». Da kommer plutselig Mark tilbake og tilbyr å fortsette for spillerne. Vi valgte, etter å ha vært gjennom det tre ganger før, å si nei. Nok var nok, og hvis han hadde sagt at han skulle gjøre dette for klubben, så hadde det kanskje stått seg litt annerledes, sier han.

Dempsey var villig til å fullføre sesongen som trener, men ønsket da at enkelte ting ble endret.

– Jeg ønsket muligheten til å sette foten ned dersom Jostein hadde innvendinger mot min håndtering av førstelaget. Videre ville jeg at kontakten mellom Jostein og meg skulle begrenses. Det var ikke sunt for klubben at vi omgikk hverandre for mye.

– Trist

Dempsey ble tidligere torsdag omtalt som «en løs kanon» av Opedal. Den karakteristikken er ikke engelskmannen helt tilfreds med.

– Kanskje er jeg eksentrisk og litt annerledes enn normen, men jeg ville ikke sagt løs kanon. Kanskje er jeg på mange måter en løs kanon, men ikke med hensyn til å ønske profesjonalitet og kommunikasjon. Jeg vil ikke gå inn i en ordkrig. Det er en trist beskrivelse av et menneske som har viet seg til en fotballklubb.

– Jeg har jobbet i klubber som Manchester United og Molde. Fotball er livet mitt. Jeg kan fotball. Jeg tror Eirik har drevet med ski eller noe slikt hele livet. Så jeg tror jeg vet hva som kreves av prosesser for å gjøre en fotballklubb bedre.

Selv om Dempsey er skuffet over måten det endte, og ikke legger skjul på at forholdet med Grindhaug kunne vært bedre, har han likevel positive ting å si om sin tidligere sportssjef og daglige leder.

– Eirik har gjort en fantastisk jobb og holdt på til klokken tre om natten for å få tak i spillerne vi trenger. Jeg er ikke typen til å si at det enten skal være meg eller Jostein. Jeg forstår hans posisjon i klubben, og jeg har alltid sagt at han har et fantastisk fotballhode, sier han.

Jostein Grindhaug har ikke besvart TV 2s henvendelser torsdag.