Sommeren er en hektisk peride for bilselgere, sier Alexander Aale som har hektiske dager nå. Foto: Privat. 
Sommeren er en hektisk peride for bilselgere, sier Alexander Aale som har hektiske dager nå. Foto: Privat. 

Vi kjøper bil – også midt på sommeren

Alexander avliver gammel myte om bilsalg.

Sommer er ferietid. Halve Norge og vel så det stopper opp. Vi er vant til det – at det kan være stengte dører, telefonsvarere og at det generelt tar lengre tid å få ordnet det man skal i disse få, korte sommerukene.

Men det gjelder ikke i alle bransjer. Noen steder bare koker det. Bilforretningene er et slik sted.

Vi kan dermed slå beina unna en gammel og seig myte: Nemlig den om at sommeren er tiden hvor man kan gjøre kuppene med stor K. Da sitter bare selgerne og tvinner tommeltotter og sjekker at telefonkontakten faktisk står i ...

En ting har forandret jobben til Per fullstendig

– Aldri i tvil om at telefonen virker ...

– Tvinne tommeltotter her, nei? Det kan jeg love deg at vi ikke gjør. Både juni og juli er veldig gode salgsmåneder for oss. Det sier Alexander Aale, som selger biler hos Kongsberg Bilsenter AS.

– For å si det slik – jeg er aldri i tvil om at telefonen virker, eller nettet for den saks skyld. Aktiviteten er uvanlig høy begge steder og i butikken. Selvfølgelig dels fordi flere av mine gode kolleger har ferie, men det er gøy også da, sier Aale fornøyd.

– Ja, så myten om at det er stille stemmer ikke med vår erfaring, men vi byr så klart kundene våre på gode sommertilbud, fristende kampanjer og mange fine biler, sier han.

Det fristes blant annet med renter helt ned i 0,99 prosent.

Disse bilene vraker vi først – og sist

Mest bruktbil

Dagen har allerede resultert i flere kontrakter og mer er på gang. De siste telefonene, som han ikke rakk å få besvart på jobben, tar han i bilen på vei hjem til Notodden.

– Det er særlig brukte- og demonstrasjonskjørte biler som er veldig etterspurt på sommeren, forteller Aale videre. Akkurat nå selger vi mye av de kompakte SUV-ene Mercedes GLK og GLC.

– Også den elektriske Mercdes B-Klasse har vi levert en del av. Så elbil er ikke lengre bare et storbyfenomen, forklarer Aale.

Det er damene som har mest lyst på elbil

Alternative drivlinjer populære

Dessuten kan det kanskje ha noe med en kommende bomring i Kongsberg-distriktet å gjøre, spekulerer han.

– Ja, jeg tror nok det kan ha noe å si, samt at det er generelt økende interesse for biler med alternative drivlinjer.

– Akkurat nå selger vi noe mer Mercedes enn Peugeot, men det går jevnt og trutt av begge merkene, men altså aller mest brukt, sier den trivelige selgeren.

Som understreker at det å selge bil til folk på sommerstid er veldig hyggelig.

– Ja, absolutt. Folk her er koselige, avslappet og har litt bedre tid nå på sommeren. Mange her nyter jo ferien også, sier selgeren. Som til tross for at det er hektiske og travle dager, gleder seg til å gå på jobben hver dag.

Bilsalget i Norge: Ikke rart om naboen har ny bil