RELANSERES: For mange av de som vokste opp på 1980- og 90-tallet var denne konsollen selve symbolet på barndommen. Nå skal den relanseres i ny og mindre innpakning. FOTO: NINTENDO
RELANSERES: For mange av de som vokste opp på 1980- og 90-tallet var denne konsollen selve symbolet på barndommen. Nå skal den relanseres i ny og mindre innpakning. FOTO: NINTENDO

Gammel Nintendo-konsoll gjør comeback i ny innpakning

Nintendo kunngjorde torsdag at de lanserer Nintendo Entertainment System på nytt i november. Denne gang i en mye mindre innpakning og med 30 innebygde spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spillkonsollen, bedre kjent som NES, ble første gang lansert i 1983, og var sterkt delaktig i utbredelsen av spillkonsoller gjennom 1980- og 90-tallet.

Nå har Nintendo kunngjort at de skal relansere den gamle konsollen i en mindre versjon med 30 innebygde spill.

I ny innpakning

Den foreløpige lanseringsdatoen er satt til 11. november, opplyser selskapet i en pressemelding på sin offisielle, britiske nettside. Prisen for konsollen skal være 60 amerikanske dollar. Det er foreløpig ikke kunngjort hvorvidt denne datoen også vil gjelde i Norge.

Navnet på den nye spillkonsollen vil være Nintendo Classic Mini, og vil ha en egen HDMI-inngang, samt en kontroll som er designet til å fungere akkurat som de gamle NES-kontrollene.

Blant de innebygde spillene som vil følge med konsollen er gamle klassikere som Donkey Kong, Castlevania, Mario Bros., PAC-MAN og Legend of Zelda. Se den fullstendige listen her.

Nintendo i medvind

Nyheten kommer en knapp uke etter lanseringen av Pokémon Go som har tatt verden med storm. Spillere i Australia, New Zealand og USA var først ute med å prøve spillet, men kløktige Pokémon-spillere var raskt ute med måter å få tilgang på spillet i resten av verden.

Spillet ble raskt så populært at Nintendos aksjer steg til et nivå ikke sett siden lanseringen av NES i 1983.

Lanseringen av spillet har derimot ikke bare vært problemfritt. En mann i New York ble tatt for å være utro etter han hadde spilt Pokémon Go hos eks-kjæresten.