STOLT SJEF: Mark Hughes holder opp Stoke-drakten som bevis på at han overtar klubben. Datoen er 30. mai 2013. Foto: AFP
STOLT SJEF: Mark Hughes holder opp Stoke-drakten som bevis på at han overtar klubben. Datoen er 30. mai 2013. Foto: AFP Foto: Andrew Yates

Utrolig, men sant:

Denne mannen ble ansatt i 2013 - kun én har sittet lenger sammenhengende i Premier League

Under tre år etter Mark Hughes ledet Stoke for første gang i Premier League har han allerede forbigått flesteparten av ligaens sjefer på listen over de lengstsittende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik skaffer du deg Premier League!

Premier League handler mer og mer om managerne, og denne sommeren har inntrykket blitt ytterligere forsterket.

Grunnene er enkle, da enorme profiler skal lede de største Premier League-klubbene kommende sesong:

Les også: Guardiola overtar Man. City
Les også: Conte overtar Chelsea
Les også: Mourinho overtar Man. Utd.

I kjølvannet av disse har også andre internasjonale managerprofiler ankommet ligaen, i form av Claude Puel i Southampton og Walter Mazzarri i Watford, mens Liverpools Jürgen Klopp også tar fatt på sin første hele sesong.

Over halvparten av dagens Premier League-managere hadde ikke ledet sin nåværende klubb da forrige sesong ble sparket i gang, og går en nærmere inn i statistikken finner en også noen relativt rystende tall.

Ser en bort ifra Arsène Wengers snart 20 år i Arsenal, er det nemlig kun Stoke-manager Mark Hughes som har sittet i sjefsstolen lenger enn to sammenhengende Premier League-sesonger for sin nåværende klubb.

Waliseren ble ansatt så sent som 30. mai 2013, og tar dermed fatt på sin fjerde sesong som sjef for pottemakerne.

Kun Wenger, Bournemouths Eddie Howe og Burnleys Sean Dyche har sittet lenger i jobbene sine blant dagens Premier League-managere, men felles for de to sistnevnte er at de ikke har ledet klubben sin på øverste nivå alle sesongene de har vært ansatt.

Klubbinfo:

Lagnavn: Stoke City Football Club
Kallenavn: The Potters
Stiftet: 1863
Hjemmebane: Bet365 Stadium (30,000)
Manager: Mark Hughes
Eier: Coates-familien
Styreformann: Peter Coates
Tabellplassering forrige sesong: 9. plass
Tabelltips forrige sesong: 9. plass

Se statistikken nederst i saken!

Nærmer seg Pulis i sesonger - har stabilisert laget på øvre halvdel
Hughes tar altså fatt på sin fjerde sesong som Premier League-manager for Stoke, og dersom han sitter ut denne og en sesong til vil han ha tangert sin forgjenger i sjefsstolen. Tony Pulis, som ledet dem opp i 2008, satt nemlig fem Premier League-sesonger som Stoke-manager.

Pulis etablerte klubben i Premier League, med plasseringene 12., 11., 13., 14. og 13. på sine fem år, og mange var skeptiske da Hughes kom inn og skulle revolusjonere måten Stoke spilte fotball på sommeren for tre år siden. Da de store overgangene også uteble og kantspilleren Marko Arnautovic ble sett på som den eneste reelle offensive forsterkningen, var Stoke faktisk blant favorittene til nedrykk forut for Hughes' første sesong. Men laget motbeviste alle kritikere, og endte som nummer ni.

Den påfølgende sommeren lyktes Hughes bedre med å hente spillere, og både Mame Biram Diouf og Bojan skulle etter hvert vise seg å bli store suksesser. Ny 9. plass ble sikret, og forrige sommer sørget overgangene til Joselu, Ibrahim Afellay og ikke minst Xherdan Shaqiri for at den siste delen av Hughes-revolusjonen var gjennomført. For tredje år på rad havnet Stoke og Hughes på 9. plass, og i januarvinduet stod de faktisk for den dyreste overgangen av alle da de hentet Giannelli Imbula fra Porto for over 200 millioner kroner.

Overganger:

Inn: Joe Allen (Liverpool, ca. 150 millioner kroner), Ramadan Sobhi (Al Ahli, ca. 56 millioner kroner)
Ut: Steve Sidwell (Brighton, gratis), Peter Odemwingie (frigitt)

Hentet midtbanespiller fra EM-laget - har fått nytt stadionnavn
Stoke ventet lenge før de gjorde fremstøt i overgangsmarkedet denne sommeren, men for en uke siden ble det bekreftet at Wales' EM-stjerne Joe Allen er hentet fra Liverpool for rundt 150 millioner kroner. Midtbanespilleren kom med på EM-laget, men var overflødig på Anfield.

I tillegg har egyptiske Ramadan Sobhi ankommet, og rutinerte Hughes har nok garantert også noen flere ess i ermet. Kun Peter Odemwingie og Steve Sidwell har forsvunnet fra klubben av etablerte seniorspillere, og de var begge utlånt også forrige sesong.

Foreløpig er nok uansett det mest iøyenfallende med Stoke neste sesong deres nye stadionnavn. Britannia Stadium har nemlig blitt offer for sponsorrettigheter, og skal omtales Bet365 Stadium fra sesongstart av. Anlegget er også rustet opp og vil nå huse 30'000 tilskuere.

Bet365 ble stiftet av Coates-familien, som eier Stoke, i 2000, og har vokst til å bli ett av verdens største bettingselskaper. Peter Coates er styreformann både i selskapet og i Stoke City Football Club, og nå i sommer har de altså bestemt at navnet også skal pryde klubbens stadionanlegg.